Concursul Alege! Este dreptul tau, editia a V-a

Magazin Salajean 29 iunie 2007 0

Concursul National Alege! Este dreptul tau, organizat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), prin oficiile judetene, in colaborare cu inspectoratele scolare, a ajuns la editia a V-a. La concurs au participat 46 de elevi din toate judetele tarii, calificati la faza nationala, clasele IX-XII.

Directorul executiv al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, Aurora Sabou, ne-a declarat ca judetul nostru a fost reprezentat Alina Ioana Ghiurutan, eleva in clasa a XII-a la Grupul Scolar Voievod Gelu Zalau.

Prin tematica aleasa din domeniul protectiei consumatorilor s-a urmarit informarea tinerilor despre legislatia in domeniu; educarea tinerilor consumatori; verificarea insusirii cunostintelor; cunoasterea pietei in functie de specificul acesteia; cresterea capacitatii de protectie individuala si asociativa a viitorului consumator si asigurarea unui inalt grad de protectie a consumatorilor din Romania ca si cel existent in Uniunea Europeana.

Este foarte important sa avem un consumator bine informat si educat, capabil sa faca o alegere in deplina cunostinta de cauza. Copiii trebuie sa invete cum sa se fereasca mai ales in cazul folosirii unor produse care pot deveni potential periculoase, a conchis Aurora Sabou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »