Concurs national de tuns oi la Simleu

Magazin Salajean 16 mai 2007 0

Concurs national de tuns oi la Simleu

Cea de-a doua editie a Concursului National de tuns oi va avea loc sambata, la Simleu Silvaniei, fiind invitati sa participe crescatorii de ovine din toate judetele. Ca si anul trecut, locatia la care s-au oprit organizatorii este ferma Liceului Agricol Ion Osian din oras.

Pentru ca evenimentul inseamna si o expozitie, dimineata, intre orele 10-10.30, publicul va putea vizita standurile participantilor, dupa care se va da startul la prima etapa din concurs: tunsul oilor. Proba este una eliminatorie, concurentii trebuind sa dovedeasca rapiditate si calitate in executarea operatiei. Bonitarea si clasarea animalelor va fi urmata de finala concursului de tuns mioare, iar la orele amiezii, organizatorii ii vor premia pe cei mai iscusiti dintre participanti. Programul include si prezentarea unor traditii si obiceiuri presupuse de pastorit, una din cele mai vechi ocupatii ale romanilor.

Evenimentul este organizat de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Salaj, Asociatia Judeteana a Crescatorior de Ovine si Caprine Salaj si Ministerul Agriculturii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »