Concurs de scrisori deschise anti-tutun

Magazin Salajean 8 mai 2008 0

Concurs de scrisori deschise anti-tutunSub sloganul Tinerete fara tutun, Agentia Nationala Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj, organizeaza in perioada 5 – 20 mai 2008, un concurs de scrisori deschise adresat tinerilor de 14 pana la 16 ani din liceele din mediul urban. In scrisorile lor, tinerii preocupati de problema fumatului se vor adresa altor adolescenti, producatorilor de tutun, decidentilor politici, parintilor, jurnalistilor, firmelor de publicitate, organizatiilor ecologiste, patronilor de discoteci, sportivilor, managerilor societatilor de transport public sau opiniei publice.

Scrisorile pot fi semnate individual, de un grup de adolescenti sau impreuna cu profesori sau diriginti. Scrisorile trebuie sa aiba intre 500 si 1.000 de cuvinte.

Lucrarile elevilor din scolile salajene vor fi colectate de CPECA Salaj, urmand a fi analizate de un juriu format din experti in domeniul adictiilor, psihologi, medici, filologi, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, voluntari si jurnalisti. Cele mai bune scrisori vor fi desemnate in 27 mai si vor fi publicate pe pagina WEB a ANA si in alte materiale informative. Autorii scrisorilor premiate vor primi titlul de consilier in campanii antitutun, urmand a participa direct la elaborarea, implementarea si monitorizarea campaniilor viitoare, nationale sau locale ale ANA.

De retinut ca, in actiunea in discutie, CPECA este sprijinita de PFIZER Romania si face parte din campania axata pe sensibilizarea populatiei cu privire la necesitatea implementarii unor masuri legislative pentru interzicerea totala a tuturor formelor de publicitate si promovare a produselor din tutun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »