Concurs de sah intre tineri si batrani

Magazin Salajean 1 iulie 2010 0

Concurs de sah intre tineri si batraniSase pensionari si sase tineri salajeni se vor intalni, marti, pe platoul din fata Prefecturii Salaj, pentru a disputa cateva partide de sah, in cadrul concursului organizat de conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalau. Competitia se deruleaza in cadrul parteneriatului Imbatranirea activa, solidaritate intre generatii, intre toate organizatiile de pensionari din judet, sindicatele salariatilor din intreprinderi, un numar insemnat de primarii si Institutia Prefectului judetului Salaj – sub egida caruia se deruleaza acest proiect.

Cei sase concurenti cu varste intre 60-80 de ani au fost alesi dintre cei mai buni membri CARP Zalau la sah. Ramane de vazut daca varsta si experienta isi va spune cuvantul. Desi au doar intre 8 si 14 ani, tinerii au un atu in fata concurentilor de varsta a treia, fiind pregatiti de fosta campioana nationala la sah, Sajter Cilla, actualmente antrenoare la Zalau.

Startul competitiei se va da la ora 16. Presedintele CARP Zalau, Ioan Ivascau, a mentionat, in cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri, la sediul clubului, ca fiecare partida are limita de timp o ora. Concursul va dura astfel aproximativ trei ore. Concurentii vor fi asezati la mesele de concurs in functie de performanta. Primii trei castigatori vor primi premii in bani si diplome, ceilalti concurenti fiind consolati cu diplome de participare, a declarat Ioan Ivascau. Potrivit spuselor acestuia, data fiind durata concursului, pentru public: parinti, bunici si toti cei care doresc sa urmareasca partidele de sah, va fi amenajata, cu sprijinul Primariei, o tribuna pe platou.

Actiunea este organizata de CARP Zalau, Prefectura Salaj si Primaria Municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »