Concurs între pompierii voluntari şi privaţi

Magazin Salajean 20 iunie 2011 0

Concurs între pompierii voluntari şi privaţi

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Porolissum al judeţului Sălaj a organizat şi desfăşurat, în cursul zilei de vineri, faza judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) şi ale Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă. La concurs au fost înscrise un număr de nouă echipaje, şi anume: şase echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comunele Sărmăşag, Crasna, Buciumi, Almaşu, Boghiş şi Dobrin; şi trei echipaje ale Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă ale S.C. Tenaris, Michellin şi OMV Petrom. Competiţia s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal Zalău.

Purtătorul de cuvânt al unităţii organizatoare, Lucian Jacodi, a declarat că participanţii la concurs au avut de trecut prin mai multe probe, respectiv: pista de îndemânare şi viteză, ştafeta 4×100 de metri şi realizarea unui dispozitiv de intervenţie. Scopul concursului este dezvoltarea, perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie a personalului pe linia situaţiilor de urgenţă, a precizat Jacodi.

În urma stabilirii punctajelor, a fost întocmit următorul clasament: locul I a fost ocupat de Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC. Michellin, iar pe localităţi prima poziţie i-a revenit Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sărmăşag. Acestea s-au calificat mai departe la faza interjudeţeană a concursului ce va avea loc la Baia Mare. Clasamentul final se prezintă în felul următor, în ordine descrescătoare: Michellin, OMV Petrom şi Tenaris, iar pentru SVSU comunale: Sărmăşag, Dobrin, Almaşu, Buciumi, Boghiş şi Crasna.

Echipelor clasate pe primele locuri li s-au înmânat diplome, cupe şi premii în bani, fiind felicitate de către comanda ISU Sălaj pentru performanţă. Totodată, au fost acordate şi două diplome de merit celor mai vârstnici concurenţi: Gheorghe Mureşan în vârstă de 59 de ani, din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Petrom, şi Marcel Bercean în vârstă de 50 de ani, din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Tenaris.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »