Concediul fara plata impus de Guvern cere detasari

Magazin Salajean 11 noiembrie 2009 0

Concediul fara plata impus de Guvern cere detasari

Zilele de concediu fara plata, impuse tuturor bugetarilor de Guvern, dau batai de cap si politistilor, mai ales ca, si in Salaj, la fel ca in multe alte judete din tara, exista numeroase Posturi de politie cu un singur angajat: seful de post.

Pentru a putea trimite oamenii in concediu fara plata, asa cum cer autoritatile centrale, lasand in acelasi timp toate Posturile de politie deschise populatiei, Inspectoratul de Politie al Judetului Salaj va apela la detasari.

Asta, din cauza ca in judet exista zece posturi cu un singur angajat si unde, potrivit liderului Sindicatului din cadrul IPJ Salaj, Daniel Lazar, vor fi detasati politisti din comunele invecinate. Daca asa s-a hotarat la nivel central, sa mergem in concediu fara plata, va trebui sa ne conformam. Pentru posturile de politie care au un singur angajat, se vor face detasari, astfel incat populatia sa aiba la cine apela, in cazuri de necesitate. Cel mai probabil, aceste detasari se vor face de la posturile de politie invecinate, a declarat Daniel Lazar.

Potrivit sursei citate, asa se procedeaza si in cazul concediilor de peste an, desi situatia nu este una multumitoare.

In Salaj, raportat la numarul de cetateni pe care trebuie sa ii deserveasca, lipsa de personal este o problema majora a posturilor de politie, zece din ele avand doar un singur anagajat, in timp ce la 24 de posturi de politie sunt abia cate doi politisti.

Potrivit organigramei, IPJ Salaj are 86 de posturi vacante, care deocamdata sunt blocate din lipsa fondurilor la bugetul de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »