Concedieri masive in constructii

Magazin Salajean 8 martie 2012 0

Concedieri masive in constructiiZeci de salajeni vor intra in somaj din aceasta luna. Concedierile anuntate au loc in sectorul privat si vizeaza domenii precum constructiile si paza. Potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj (AJOFM), Romeo Sarca, 40 de persoane urmeaza sa fie disponibilizate, din 15 martie, de reprezentantii societatii Viitorul SCM Zalau si patru persoane in perioada martie-aprilie de Agentia Romana de Securitate. Astfel, numarul celor care au fost propusi sa intre in somaj de la inceputul anului in Salaj, se ridica la 174. Din aceasta cifra, mai putin de o treime, 52 de persoane sunt inregistrate ca someri.

Reduceri masive de personal au fost anuntate in sectorul bugetar, in perioada decembrie 2011-ianuarie 2012, de catre Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, unde 51 de persoane au fost vizate de restructurari, 25 dintre acestea au intrat efectiv in somaj. In cursul lunii ianuarie, s-a mai estimat concedierea a 22 de persoane de la societatea Forsacom SRL (din care 21 au intrat in evidentele AJOFM Salaj), una de la Agentia Romana de Securitate (aceasta a si intrat in somaj) si 48 de salariati de la SC Consinit (niciuna dintre acestea inca nu are calitatea de somer). In cursul lunii februarie, opt salariati ai firmei SC G4S Cash Solutions SRL au fost propusi pentru disponibilizare, doar cinci dintre ei au intrat in evidentele agentiei.

Reprezentantii AJOFM Salaj s-au aratat optimisti in ce priveste evolutia pietei muncii in perioada urmatoare. Ei au aratat ca este posibil ca numarul celor care intra in somaj din aceasta luna sa scada, in perspectiva primirii unor comenzi ferme de lucru la firma Viitorul SCM Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »