Conacul lui Iuliu Maniu, vizitat de elevii din Badacin

Magazin Salajean 5 iunie 2009 0

Conacul lui Iuliu Maniu, vizitat de elevii din Badacin

Dupa momentele de veselie si entuziasm specifice zilei de 1 Iunie, elevii din clasele I-IV de la Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din localitatea Badacin, s-au deplasat pentru o scurta vizita la conacul lui Iuliu Maniu. Insotiti de invatatoarea Florica Gal si acompaniati si de un grup de elevi din clasele de gimnaziu ale Scolii Gimnaziale Pericei, alaturi de profesoara de Limba si literatura romana, Maria Borz, acesti copii au facut cunostinta cu trecutul istoric al satului si al tarii.

La conacul din Badacin, elevii au fost insotiti si de preotul Cristian Borz, un bun cunoscator al zonei, al trecutului marelui om politic Iuliu Maniu si al perioadei in care acesta frecventa meleagurile natale ale Tarii Silvaniei.

Desi copiii au facut de curand cunostinta cu lectiile de istorie, limbajul adecvat, pe intelesul lor, a oferit acestora o prima imagine a ceea ce inseamna omul Iuliu Maniu pentru satul sau natal, Badacin, pentru Romania, cat si importanta lui intr-un anumit context istoric si religios. Cu acest prilej, elevii au aflat mai multe lucruri despre localitatea Badacin, despre locurile in care se retragea si lucra adeseori Iuliu Maniu, dar si despre viata si activitatea sa.

Copiii au depus flori la mormantul-simbol al marelui om politic si la mormitele rudelor acestuia (parintii, sora si nepotul), totodata ramanand surprinsi si plini de entuziasm sa vada si sa auda noi lucruri despre familia Maniu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »