Comunicat de presa: Casa de avocatura COLTUC, alaturi de zalauani impotriva Companiei de Apa Somes

Magazin Salajean 27 ianuarie 2011 0

Comunicat de presa: Casa de avocatura COLTUC, alaturi de zalauani impotriva Companiei de Apa Somes

Conform articolelor aparute in ziarele salajene si a comunicatului de presa emis de Compania de Apa Somes ce poate fi gasit pe site-ul www.casomes.ro, compania ii anunta oficial pe zalauani ca are deja un program in cadrul caruia consumatorii vor fi somati sa treaca la facturarea apei la comun, iar cei care nu se vor ralia acestui demers vor fi debransati de la furnizarea apei potabile.

In urma solicitarilor primite din partea locuitorilor din Zalau, judetul Salaj, Casa de avocatura COLTUC isi arata disponibilitatea de a veni in ajutorul acestora prin reprezentarea legala in fata instantelor de judecata in problema semnalata.

Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 212 din 28 luna 1992, capitolul 1, ART. 1, incepe cu urmatoarea dispozitie generala:

Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurand cadrul necesar accesului neingradit la produse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de consumator.

In baza acestei dispozitii si a altor prevederi legislative, consideram ca decizia Companiei de Apa, sucursala Zalau este o practica abuziva si incalca drepturile consumatorilor de participare la fundamentare si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de cetateni romani.

Pentru detalii:

Av. Coltuc Marius Vicentiu

avocat@coltuc.ro

0745.150.894

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »