Comuna Hereclean a castigat 2,5 milioane de euro

Magazin Salajean 25 ianuarie 2011 0

Comuna Hereclean a castigat 2,5 milioane de euro

In cursul saptamanii trecute, reprezentantii administratiei locale din Hereclean au semnat contractul de finantare al proiectului de reabilitarea infrastructurii din comuna. Documentatia a fost lansata in cadrul programului Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, masura 322 si vizeaza asfaltarea a 26 de kilometri de drumuri in toate satele comunei, reabilitarea a doua camine culturale (in Badon si Hereclean), precum si construirea unui after-school (pentru 25 de copii) in centrul de comuna. Primaria Hereclean va beneficia, pentru toate aceste obiective, de fonduri europene in valoare de 2,5 milioane de euro, iar lucrarile vor fi derulate de firma SC DrumConstruct.

Dupa cum a facut cunoscut primarul de Hereclean, Dobrai Francisc, de la aceasta data se va finaliza proiectarea lucrarilor, vor fi obtinute avizele necesare executiilor, pentru ca, pana la finele anului, toate investitiile sa fie puse in practica. Acest proiect reprezinta pentru comuna noastra un pas urias spre dezvoltare. Asezarile noastre, aflate la mica distanta de Zalau nu au drumuri asfaltate. Dar, de acum inainte, speram ca viata locuitorilor comunei sa fie mai buna, mai ales ca am finalizat investitiile pentru apa (prin Ordonanta 7, prin care am beneficiat de 30 de miliarde de lei vechi) si intentionam sa realizam un proiect pentru sisteme de canalizare in satele noastre.

Revenind la infrastructura rutiera, as mai mentiona ca vor fi modernizate drumurile Diosod-Bocsita si Panic-Recea Mica, cu bani de la bugetul de stat prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, si in cadrul masurii 125, din FEADR, speram sa amenajam o cale de acces la terenurile cetatenilor,in paralel cu drumul E81, a mai adaugat Dobrai Francisc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »