Comuna Dragu va fi conectata la internet

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Printre cele sapte comune care au depus un proiect in cadrul Programului Economia bazata pe cunoastere se afla si comuna Dragu.

Comunele desemnate eligibile (Dobrin, Crasna, Simisna, Rus, Dragu, Camar si Carastelec) vor beneficia in acest an de instalarea Retelei Electronice a Comunitatii Locale, care va conecta la internet Scoala, Primaria, Biblioteca si un Punct de Acces Public la Informatie (PAPI). Aditional, reteaua va cuprinde si scolile generale din satele apartinatoare comunelor sau oraselor selectate. Obiectivul general al proiectului este acela de a facilita participarea comunitatilor dezavantajate, din punctul de vedere al accesului la informatie la societatea bazata pe cunoastere, in acord cu strategia guvernamentala de integrare in Uniunea Europeana.

Primarul comunei Dragu, Rodica Lazar, ne-a declarat ca lucrarile de amenajare a salilor in care vor fi amplasate echipamentele de calcul si mobilierul aferent acestora au fost deja finalizate. Potrivit sursei citate, Punctul de Acces Public la Informatie va fi in incinta Scolii din comuna si va fi dotat cu 10 calculatoare. In cadrul PAPI vor fi angajate doua persoane alese si instruite de Ministerul Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care este si coordonatorul acestui program. In cursul lunii trecute, s-a desfasurat concursul pentru ocuparea celor doua posturi, respectiv manager si administrator IT. Acestia vor fi numiti in functie in data de 15 iulie, dupa care vor fi trimisi la un curs de instruire, a adaugat Rodica Lazar.

Dispensarul din Dragu va fi reabilitat

Pentru perioada imediat urmatoare, autoritatile locale din comuna Dragu au in vedere construirea a trei poduri in Adalin, Dragu si Voievodeni. Valoarea proiectului este de 1.400.000 de lei, banii fiind alocati in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale.

In aceasta perioada se efectueaza lucrari de reabilitare a dispensarului si a Scolii cu clasele I-VIII. Potrivit edilului, lucrarile de reabilitare a dispensarului constau in schimbarea tamplariei si recompartimentarea cabinetelor medicale si a salilor de asteptare din incinta unitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »