Comuna Crasna va avea rampa de colectare a deseurilor

Magazin Salajean 5 februarie 2007 0

Comuna Crasna va avea rampa de colectare a deseurilor

Asociatiile de comune de pe vaile Crasnei si Barcaului (Crasna, Varsolt, Pericei, Meseseni si Banisor) au castigat licitatia de colectare selectiva a deseurilor. Emeric Pop, primarul comunei Crasna, a declarat ca, in acest sens, se va amenaja o rampa de colectare a deseurilor si se vor achizitiona utilajele necesare. Contractul a fost semnat cu delegatia europeana, Ministerul Integrarii Europene (MIE) si Agentia de Dezvoltare Nord – Vest. Valoarea intregului proiect este de 1.015. 000 de euro si a fost finantat in proportie de 90 la suta de Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana, iar 10 la suta din bugetul comunelor. Un alt sprijin a fost oferit de Consiliul Judetean Salaj, care a repartizat 100.000 RON pentru acest proiect. De asemenea, in cursul acestui an, se va organiza un concurs de instruire, pe linie de achizitii publice din fonduri europene.

Primarul a mai precizat ca, in perioada 4 – 7 februarie, va avea loc, la Bucuresti, Adunarea generala a asociatiilor de comune. La intalnire vor participa si 5 primari din judetul Salaj, respectiv cei din: Meseseni, Crasna, Mirsid, Pericei si Sig. Discutiile vor fi purtate cu toti ministrii de resort si vor atinge subiecte precum : finantarile europene, legislatia si proiectele prezente si viitoare.

Realizari actuale

In ceea ce priveste proiectele care se deruleaza in comuna, Pop a afirmat ca se efectueaza lucrari de reabilitare a sediului Primariei Crasna, proiect finantat de Guvernul Romaniei cu suma de 500.000 RON. O alta finantare primita de la Guvern a vizat scolile si gradinitele din comuna. Lucrarile de reabilitare au constat in schimbarea geamurilor existente cu geamuri termopan, inlocuirea usilor, precum si reabilitarea sistemului de incalzire centrala. Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 700.000 RON. Printre proiectele care sunt in curs de finalizare se numara cel de alimentare cu apa a comunei, finantat de Ministerul Lucrarilor Publice, cu suma de 30 miliarde de lei vechi.

Realizari viitoare

In cursul zilei de 16 februarie, Emeric Pop, primarul comunei Crasna va participa la o intalnire cu Ministrul Telecomunicatiilor si Informaticii, Zsolt Nagy, pentru a discuta pe tema proiectului Dezvoltare prin cunoastere. Prin intermediul acestui proiect, se vor primi 10 calculatoare pentru scolile din comuna. Totodata, in sediul Caminului Cultural se va amenaja un cafe – internet, pentru a facilita accesul locuitorilor la internet. De asemenea, in localitatea Marin, va fi infiintat un telecentru de informare, finantat de Ministerul Telecomunicatiilor si Informaticii.

La sfarsitul lunii februarie, in localitatea Marin, va fi inaugurat Centrul de zi, pentru 20 de copii cu probleme in mediul familial. Momentan acest centru este in reabilitare, iar investitia facuta pana acum este de 2 miliarde de lei vechi, a conchis primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »