Comuna Crasna, fruntasa la proiecte

Magazin Salajean 11 decembrie 2007 0

Comuna Crasna, fruntasa la proiecte

In vreme ce unele comune salajene nu au deprins nici macar abc-ul proiectelor cu finantari europene nerambursabile, Crasna a semnat zilele trecute, simultan, contractele de finatare pentru doua astfel de proiecte. Primul dintre ele se refera la realizarea studiilor pentru proiectul ^Extinderea sistemului de canalizare si statiei de epurare in comuna Crasna^, finantat prin PHARE 2005 – Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului. Valoarea totala a proiectului este de 12.529,41 euro, din care 11.276,47 euro fonduri nerambursabile. Un al doilea proiect, inclus in Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, poarta denumirea ^Statia de compostare Crasna – verde, pentru un mediu mai curat^, valoarea lui totala fiind de 587.711,97 euro, din care 528.940,78 euro nerambursabili.

Alti 5 beneficiari din Salaj care au obtinut finantare in cadrul Programului Phare 2005 au semnat, saptamana trecuta, contractele de finantare. Este vorba de finantari prin Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului ofera sprijin pregatirii de proiecte in toate sectoarele de mediu iar beneficiari sunt autoritatile publice. Au primit finantari Consiliul Local Balan pentru proiectul de introducere a canalizarii si constructie a unei statii de epurare in comuna Balan (valoare totala proiect 73.500 euro), Consiliul Local Halmasd pentru proiectul de introducere a canalizarii si constructie a unei statii de epurare in Comuna Halmasd (44.000 euro), Consiliul Local Jibou pentru proiectul de extindere retele de alimentare cu apa la satele apartinatoare orasului Jibou (46.659,60 euro), Consiliul Local Boghis pentru pregatirea documentatiei tehnice (Studii de fezabilitate+alte studii) pentru investitia ^Extinderea retelei de alimentare cu apa, a retelei de canalizare apa menajera si a statiei de epurare din Comuna Boghis^ (24.800 euro) si Consiliul Local Cuzaplac pentru proiectul de introducere a canalizarii si constructia unei statii de epurare in Comuna Cuzaplac (35.000 euro).

Contractele de finantare au fost semnate de beneficiari-MDLPL(autoritate contractanta)-ADR Nord-Vest(autoritate de implementare). Implementarea proiectelor incepe in prima zi a lunii urmatoare celei in care MDLPL vireaza in contul beneficiarului suma aferenta avansului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »