Comuna Babeni, fara gaz, dar cu drumuri mai bune

Magazin Salajean 5 februarie 2008 0

Comuna Babeni, fara gaz, dar cu drumuri mai bune Circa trei kilometri de drum din comuna Babeni vor fi betonati in cursul acestui an, valoarea totala a investitiilor ridicandu-se la circa 14,5 miliarde de lei vechi. Lucrarile au fost deja contractate, urmeaza sa demareze atunci cand conditiile meteorologice o vor permite. Conform celor declarate de Vancea Dorel, primarul comunei, va fi betonat cate un kilometru de drum in localitatile Babeni si Ciocmani, respectiv aceeasi distanta pe drumul ce face legatura intre Ciocmani si Poenita. Tot in 2007, primaria vrea sa achizitioneze un tractor, in valoare de aproximativ 30.000 de euro, cu remorca si plug, ce ar putea fi folosit atat la salubrizare, cat si la deszapezire.

In ceea ce priveste anul recent incheiat, acesta a insemnat pentru comuna Babeni mai multe investitii, dintre care se remarca reabilitarea sistemului de iluminat. Sistemul de iluminat de pe marginea drumului national ce strabate comuna a fost reabilitat in intregime, vechile becuri fiind inlocuite cu lampi moderne. Lucrarea a fost incheiata in luna decembrie si a costat 90.000 de lei. Pot spune ca nicaieri in satele din Salaj nu exista asa ceva, apreciaza edilul sef. Nu in ultimul rand, tot in 2007 a fost reabilitat, din fonduri proprii, sediul primariei. Astfel, a fost introdusa incalzirea centrala pe lemne, au fost inlocuite geamurile cu tamplarie termopan, a fost amenajat un grup sanitar in incinta si, in cel mai scurt timp, urmeaza sa fie finalizata si instalatia de apa potabila a cladirii.

Asemeni altor comune salajene, si la Babeni, anul trecut a adus investitii in unitatile de invatamant. Cele mai importante s-au materializat in asfaltarea a doua terenuri de volei (in Ciocmani si Babeni), respectiv a unui teren de minifotbal (in Babeni), plus renovari ale scolilor din cele doua localitati.

Singurul obiectiv la care locuitorii si edilii comunei au renuntat momentan este introducerea gazului metan. In urma cu mai multi ani a fost constituita chiar o asociatie in acest scop, oamenii contribuind cu bani pentru a avea gaz. Din sumele colectate au fost achizitionate conductele care exista si acum amplasate in comuna. Deocamdata s-a renuntat la acest proiect, care ar fi foarte costisitor, urmand ca ce s-a cumparat deja sa fie vandut la fier vechi, afirma primarul Dorel Vancea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »