Complex de patru stele la Gradina Poporului

Magazin Salajean 14 martie 2008 0

Complex de patru stele la Gradina PoporuluiUn complex de patru stele, care va include un restaurant si un hotel, va fi construit in urmatorii trei ani, ca urmare a unei investitii de circa cinci milioane de euro, in zona cunoscuta drept Gradina Poporului din Zalau. Initiativa apartine firmei Total As Distributie Grup, cea care a achizitionat pentru acest proiect fostul restaurant si 50 de ari de teren.

Conform celor declarate de Ioan Muresan, administratorul companiei amintite, povestea acestei investitii incepe cu mai bine de cinci ani in urma. Ca urmare a unei licitatii organizate de o firma de lichidare in 2002, am intrat in posesia terenului si a cladirii cunoscute inca sub denumirea de <>, ce au apartinut firmei Phoenix Comprod, din Zalau. Desi am respecatat toate obligatiile financiare legate de aceasta achizitie, o alta firma ce mai avea de recuperat datorii de la fostii proprietari, ne-a purtat prin tribunale ani la rand. In fine, dupa de am fost de cinci ori numai la Inalta Curte de Casatie, in octombrie 2005 am primit hotararea definitiva prin care am devenit proprietarii terenului si ai cladirii. Ulterior, am mai achizitionat de la vecini pamant, pentru ca in acest moment sa ajungem sa detinem circa 50 de ari de teren in zona, declara Ioan Muresan.

Respectivul teren va fi utilizat pentru ridicare, in doua etape, pe parcursul a trei ani, a unui complex de patru stele. Mai intai va fi amenajata o cladire cu o parcare de 50 de locuri la subsol, bar, sala de bowling si club de noapte la parter, un restaurant de 350 de locuri la etaj si o a doua sala de 120 de locuri la mezanin. Faza a doua a proiectului vizeaza construirea unui hotel de doua etaje, mansardat, ultramodern. Acesta va avea la randul lui parcare subterana, piscina, sala de fitness si 50 de camere. Ne dorim ca intreg complexul sa fie unul de inspiratie clasica, dar cu o arhitectura si dotari moderne. Ca materiale, vom folosi cu precadere lemnul, fierul forjat si piatra, pentru a respecta specificul zonei, a completat administratorul firmei.

Aniversand in aceasta luna zece ani de la infiintare, Total As Distributie Grup SRL Zalau este o firma a carei activitate se bazeaza, in principal, pe distributia de bauturi alcoolice, sucuri si produse alimentare, atat in judetul Salaj, cat si in Satu Mare. Cu o cifra de afaceri ce a atins anul trecut aproape 15 milioane de euro, firma are 120 de angajati, extinzandu-se recent si in domeniul hotelier, prin deschiderea, in 2007, a hotelului Brilliant Plaza, la Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »