Competitia Ecoprovocarea aduce premii de 3.000 de euro pentru liceeni

Magazin Salajean 12 noiembrie 2010 0

Competitia Ecoprovocarea aduce premii de 3.000 de euro pentru liceeni

Trei licee din Zalau si alte doua din Calarasi sunt incluse intr-un proiect implementat de organizatia non-guvernamentala Viitorul Plus din Bucuresti si sponsorizat de TenarisSilcotub. Deschiderea festiva a proiectului, intitulat Ecoprovocarea, a avut loc in cursul zilei de ieri, in curtea Colegiului National Silvania Zalau, unul dintre liceele din municipiu parte in acest proiect. Activitatile incluse in proiect presupun un concurs al carui castigator va primi suma de 3.000 de euro, ce vor putea fi folositi doar pentru dotarea liceului.

La lansare au fost prezenti alaturi de coordonatorii colegiului: profesoarele Dorina Pop si Monica Morar, impreuna cu cei zece elevi ecoambasadori, presedintele organizatiei Viitor Plus, Teia Gavrilescu, si reprezentantul TenarisSilcotub, Anca Stanila.

In deschiderea evenimentului a luat cuvantul Dorina Pop, prezentand elevilor cateva idei despre proiect. Ecoprovocarea este o competitie educationala in domeniul protectiei mediului, care se va desfasura incepand cu 15 noiembrie. Ne dorim prin acest proiect educarea tinerilor prin implicarea practica a acestora in campanii de constientizare si diferite activitati de protectia mediului, precum activitati de reciclare, igienizare si plantare. Toate aceste activitati vor fi consemnate printr-un concurs organizat in cadrul acestui proiect si punctate conform unui regulament prestabilit, a afirmat profesoara Pop.

Proiectul se va derula pe o perioada de sase luni, din 15 noiembrie 2010 si pana la data de 15 mai 2011, incheindu-se cu premierea castigatorilor. Celelalte doua licee participante sunt Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian si Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau. Fiecare dintre liceele participante la acest proiect a primit cate 1.000 de euro din partea TenarisSilcotub pentru desfasurarea activitatilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »