Compania de Apa va investi 4 milioane de euro in Salaj

Magazin Salajean 18 ianuarie 2008 0

Compania de Apa va investi 4 milioane de euro in Salaj

Compania de Apa Somes Cluj Napoca va investi, in 2008, 5 milioane de euro in Salaj, suma reprezentand prima transa din cei aproximativ 50 de milioane de euro pe care operatorul regional ii are prevazuti pentru acest judet in urmatorii ani. Eugen Pop, directorul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes, ne-a declarat ca suma va asigura reabilitarea retelelor de apa din Zalau si Simleu Silvaniei, precum si modernizarea statilor de epurare de aceste orase.

In planul investitional pe care il are Compania de Apa pentru Salaj este prevazut ca in urmatorii 5 ani sa se investeasca aici aproximativ 50 de milioane de euro. Din aceasta suma, pentru 2008 este alocat un total de 5 milioane de euro, din care se vor face investitii in Zalau si in Simleu Silvaniei. Astfel, la Zalau vor fi lucrari de 4 milioane de euro, iar la Simleu de un milion de euro. Investitiile vor insemna extinderea retelelor de apa existente in cele doua orase la care nu s-a lucrat prin programul SAMTID. De asemenea se vor face modernizari la statile de epurare, a declarat Eugen Pop.

Potrivit sursei citate, in momentul de fata se lucreaza la caietele de sarcini pentru reabilitarea retelelor din cele doua orase, urmand ca inainte de incheierea primul trimestru sa organizam licitatiile in vederea desemnarii constructorilor.

Investitiile sus amintite fac parte din programul de modernizare si extindere a retelelor de apa pe care Compania de Apa Somes, ca operator regional, le are prevazute pentru judetele Salaj si Cluj.

Pentru a putea realiza aceste lucrari pe care si le-a propus, operatorul a solicitat suma de 197 de milioane de euro din fondurile de coeziune post-aderare. 70 la suta din acest cuantum este un grant de la Uniunea Europeana, iar diferenta va fi asigurata din fondurile proprii ale Companiei, de la Guvern, din bugetele autoritatilor locale si judetene prinse in proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »