Compania de Apa Somes Cluj va investi noua milioane de euro in Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 12 martie 2008 0

Compania de Apa Somes Cluj va investi noua milioane de euro in Simleu Silvaniei Compania de Apa Somes Cluj Napoca va investi, in urmatorii 5 ani, peste 9 milioane de euro pentru extinderea sistemului de distributie a apei, a celui de canalizare menajera, precum si pentru ridicarea unei noi statii de epurare in Simleu Silvaniei. Eugen Pop, directorul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes, ne-a declarat ca suma face parte din cei aproximativ 50 de milioane de euro pe care operatorul regional ii are prevazuti pentru judetul Salaj in urmatorii ani. In planul investitional pe care il are Compania de Apa pentru orasul Simleu Silvaniei, pentru urmatorii 5 ani este cuprinsa suma de peste 9 milioane de euro, din care aproape 850.000 de euro sunt destinatii extinderii sistemului de distributie a apei, iar peste 4,3 milioane de euro – pentru ridicarea unei statii de epurare noi. Alti 4 milioane de euro vor fi folositi pentru extinderea si modernizarea sistemului de canalizare menajera din cartierele orasului. Suma totala de bani face parte din cei aproximativ 50 de milioane de euro pe care operatorul regional intentioneaza sa ii investeasca, in anii urmatori, in Salaj, a spus Eugen Pop.

Potrivit sursei citate, investitiile vor viza retele de apa care nu au fost modernizate prin programul SAMTID.

In momentul de fata, se lucreaza la caietele de sarcini, iar la sfarstitul acestei luni vor fi organizate licitatiile in vederea desemnarii constructorilor. Speram ca in luna iunie sa putem deschide santierul, a spus directorul Sucursalei Salaj a Companiei de Apa Somes.

Investitiile respective fac parte dintr-un amplu program de modernizare si extindere a retelelor de apa pe care Compania de Apa Somes, ca operator regional, il are prevazut pentru judetele Salaj si Cluj.

Pentru a putea urma programul pe care si l-a propus, operatorul a solicitat, la Bruxelles, acordarea sumei de 197 de milioane de euro din fondurile de coeziune. Din acest cuantum, 70 la suta este un grant de la Uniunea Europeana, iar diferenta va fi asigurata din fondurile proprii ale Companiei, de la Guvern, precum si din bugetele autoritatilor locale si judetene prinse in proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »