Compania de Apă nu glumeşte cu debranşările

Magazin Salajean 16 iunie 2011 0

Compania de Apă nu glumeşte cu debranşările

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş (CAS) Cluj Sucursala Sălaj pun în practică avertizările făcute. Numărul scărilor de bloc din Zalău debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă până la închiderea ediţiei era de 32. Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Sucursalei CAS Sălaj, Marcel Zaharia, marţi au fost debranşate 21 de scări de bloc din cartierele Păcii, Porolissum, str. Ioan Slavici, str. Corneliu Coposu şi str. Nouă, unde s-au afişat somaţiile pentru debranşare în primele două zile ale lunii iunie. Ieri, reprezentanţi a şase scări debanşate în data de 14 iunie s-au prezentat la ghişeele companiei pentru semnarea contractului. Pe de altă parte, ieri au rămas fără apă potabilă locatarii altor 17 scări de bloc din municipiu, respectiv, de pe Bulevardul Mihai Viteazul, unde au fost postate somaţiile în 3 iunie.

Marcel Zaharia a precizat că de la începutul lunii iunie s-au afişat somaţii zilnic în câte 20 de scări de bloc, urmând ca de la această dată să mai fie avertizate încă 200 de scări de bloc.

Din prima zi a lunii lui Cireşar s-au încheiat 70 de contracte ca urmare a somaţiilor primite şi nu numai. Ieri, numărul contractelor semnate pentru serviciile de apă şi canalizare era de 675 (din totalul de 1.100 de scări de bloc câte sunt în municipiu). Zălăuanii nu se înghesuie să se branşeze la reţeaua de alimentare cu apă în sistem individualizat, numărul rămânând neschimbat cu cel din luna mai: 10 scări de bloc.

Intenţia noastră e să furnizăm apa consumatorilor noştri, şi nu să o sistăm. Vom vedea ce vor decide în continuare cetăţenii Zalăului. Ei trebuie să înţeleagă că acesta este singurul mod legal de a contracta serviciile noastre. Noi le-am oferit o variantă mai simplă şi mai ieftină, dovadă fiind faptul că la cele peste 500 de scări de bloc care aveau deja contracte mai vechi nu au apărut probleme nici la încasări şi nici nu sunt restanţe, a menţionat directorul Sucursalei Sălaj a CAS.

Reprezentantul Companiei de Apă a mai spus că la cei debranşaţi apa nu se furnizează deloc, nici măcar în anumite intervale orare, deoarece, conform legislaţiei actuale, furnizarea apei fără contract reprezintă o ilegalitate. Ieri dimineaţă şi la orele prânzului, la ghişeele din Zalău ale instituţiei era din nou îmbulzeală, deoarece mulţi reprezentaţi de scări de bloc au solicitat informaţii şi formularele necesare întocmirii dosarelor pentru contractare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »