Comitetul International al Salariatilor din Tenaris, reunit la Zalau

Magazin Salajean 19 septembrie 2011 0

Comitetul International al Salariatilor din Tenaris, reunit la ZalauReuniunea anuala a Comitetului International al Salariatilor din Tenaris va avea loc, saptamana aceasta, la Zalau, dupa ce astfel de intruniri s-au desfasurat anii trecuti doar in Argentina, Canada, Italia si Brazilia. Evenimentul organizat de Federatia Internationala a Metalurgistilor (EMF) este programat pentru zilele de 21, 22 si 23 septembrie, urmand a avea loc in incinta hotelului Severus din municipiu.

Baza comitetului s-a pus in urma cu cinci ani, in Argentina, de catre reprezentantii sindicatelor din societatile comerciale ale Tenaris din Italia, Canada, Brazilia, Romania si tara gazda sub directa indrumare a EMF. Potrivit presedintelui Sindicatului Metalurgistul Silcotub Zalau, Alexandru Rus, sindicatul pe care il reprezinta si cel din Calarasi sunt gazdele acestei a cincea reuniuni anuale a comitetului. Pe parcursul celor trei zile, reprezentantii salariatilor Tenaris din Argentina, Canada, Columbia, Italia, Japonia si Romania, sub directa coordonare a reprezentantului EMF de la Geneva, Anne-Marie Mureau, vor analiza gradul de realizare a celor convenite la precedentele intalniri, planul de actiune pe viitor al comitetului. Este de remarcat faptul ca la una din sesiunile de lucru va participa si reprezentantul Spaniei in Comitetul International al Salariatilor din Arcelor-Mittal, Colunga Luis Angel. Comitetul din Arcelor-Mittal este cel mai mare, mai vechi si puternic din industria metalurgica mondiala, iar experienta colegului nostru ne va fi de un real folos, a precizat Alexandru Rus.

Principalele obiective ale comitetului sunt: locuri de munca sigure pentru membrii firmei; recunoastere deplina a organizatiilor sindicale ca reprezentanti ai salariatilor; dreptul la informare si consultare despre decizii ale companiei care au un impact in viata salariatilor (investitii corporative, achizitii, fuziuni sau reorganizarea muncii); schimbul de informatii despre scopurile, provocarile, strategiile si succesele sindicatelor, ajutor in procesul de negociere al contractului colectiv, in confruntari cu Tenaris prin greve sau alte conflicte cu compania etc.

Pentru planuri de viitor ce privesc Comitetul International al Salariatilor din Tenaris, organizatorii isi propun consolidarea si extinderea acestei structuri, intalniri periodice ale sindicatelor Tenaris, precum si facilitarea schimburilor de experienta si instruire prin distribuirea experientei si al sindicatului in domeniul reprezentarii salariatilor in domeniul sanatatii, al sigurantei in munca si a mediului inconjurator. Totodata, se propune elaborarea unui material educational care sa fie folosit de toate sindicatele din Tenaris, menit sa ajute membrii de sindicat sa-si exprime opiniile in ceea ce priveste drepturile salariale, sanatatea si siguranta in munca, mediul inconjurator si drepturile sindicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »