Comisiile locale de fond funciar, puricate de Corpul de control al Prefecturii

Magazin Salajean 5 iunie 2007 0

Comisiile locale de fond funciar, puricate de Corpul de control al Prefecturii

Prefectul Andrei Todea a participat, la finele saptamanii trecute, la o noua sedinta ordinara a Comisiei Judetene Salaj pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. In acest sens, au fost convocati toti membrii comisiei pentru a fi prezenti in sala de videoconferinte a Institutiei Prefectului, cu scopul de a analiza cererile privind validarea ori invalidarea unor terenuri agricole sau forestiere, precum si pentru a solutiona contestatiile inaintate de comisiile locale de fond funciar.

In cadrul reuniunii, au fost analizate cererile si contestatiile inaintate de comisiile locale de fond funciar din Babeni, Carastelec, Plopis, Bobota, Garbou, Criseni, Bobota, Simleu Silvaniei, Zalau, Ileanda, Simisna si Treznea.

Pana la aceasta data, la nivelul judetului Salaj, Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a solutionat aproximativ 96 la suta din numarul cererilor depuse in baza Legii 247/2005. In acest context, prefectul Andrei Todea a solicitat presedintilor de comisii locale sa intensifice ritmul punerilor in posesie, astfel incat, pana la finalul lunii iulie, acest proces sa fie incheiat. De altfel, de la inceputul anului in curs, prefectul Todea a dispus Corpului de Control al Institutiei Prefectului sa efectueze controale la nivelul comisiilor locale, iar in cazurile in care se depisteaza tergiversari ale procesului de punere in posesie, presedintii comisiilor locale sa fie sanctionati, conform prevederilor legale in vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »