Comisiile locale de fond funciar, avertizate din nou

Magazin Salajean 6 iulie 2007 0

Comisiile locale de fond funciar, avertizate din nouPrefectul judetului Salaj Andrei Todea a cerut presedintilor comisiilor locale de fond funciar sa intensifice ritmul punerilor in posesie, atragand atentia asupra faptului ca, in cazul in care, in urma verificarilor efectuate de Institutia Prefectului in teritoriu, se va descoperi ca se tergiverseaza punerile in posesie, vor fi aplicate sanctiuni conform prevederilor legale in vigoare.

Prefectul Andrei Todea a mentionat ca, la nivelul judetului nostru, aproximativ 94 la suta din cererile depuse la Legea 247/2005 au fost solutionate de Comisia Judeteana de Fond Funciar. Insa, din pacate, mai exista cateva comune care mai au de inaintat spre solutionare catre Comisia Judeteana, un procent semnificativ din numarul total de cereri depuse.

Mentionam ca, la solicitarea prefectului, echipe de control ale Institutiei Prefectului verifica situatia existenta la nivelul tuturor comunelor si a oraselor, urmand ca, in perioada urmatoare, comisiile locale care nu vor urgenta procesul de solutionare a cererilor si de punere in posesie, sa fie sanctionate conform legii. De altfel, prefectul Andrei Todea a declarat, la inceputul anului in curs, ca doreste ca, pana la sfarsitul verii, procesul de punere in posesie a terenurilor- in vederea eliberarii titlurilor de proprietate – sa fie deja finalizat.

Declaratiile prefectului au fost facute in cadrul sedintei la care au participat reprezentantii administratiei publice locale din toate unitatile administrativ-teritoriale din Salaj, cu prilejul lansarii proiectului Fondul de modernizare pentru administratie publica locala – Phare 2005 si Phare 2006, care a avut loc marti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »