Comisarii gărzilor financiare vor fi testaţi psihologic

Magazin Salajean 27 mai 2011 0

Comisarii gărzilor financiare vor fi testaţi psihologic

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de restructurare prin care la nivel naţional personalul Gărzii Financiare va fi redus cu 40 la sută. Pentru ocuparea unei funcţii specifice de comisar va fi nevoie de un atestat al stării de sănătate, de un examen medical şi de o testare psihologică, în unităţile specializate ale Ministerului Apărării. Se intenţionează ca fiecărui comisar să i se atribuie în dotare o armă de foc şi muniţie de război pentru fiecare încărcător de pistol pentru fiecare şedinţă de tragere, precum şi în cazul unor acţiuni speciale.

Proiectul de lege prevede şi numărul maxim de autovehicule şi ambarcaţiuni puse la dispoziţia Gărzii Financiare, precum şi consumul lunar de carburant aprobat. Astfel, vor exista 360 de autoturisme pentru transportul comisarilor în operaţiuni specifice şi 240 cu destinaţie specială pentru acţiuni specifice de control, precum şi trei microbuze, consumul lunar fiind de 400 litri pentru fiecare autovehicul.

La nivelul judeţului Sălaj este puţin probabil ca restructurările să afecteze personalul din Garda Financiară. Dacă prevederile proiectului se referă la totalul funcţiilor, atunci personalul nostru nu va fi afectat. Avem 28 de funcţii şi sunt ocupate 15, deci ar mai rămâne două posturi libere, ceea ce nu înseamnă reduceri. Cât privesc testările psihologice, proiectul de lege nu ar aduce o mare noutate, deoarece şi noi când ne-am angajat, dar şi periodic, am fost testaţi, ştiind că trebuie să fim la un anumit nivel pentru a ne îndeplini atribuţiunile. De dotarea cu armament am avut nevoie şi până acum şi nu e o noutate că noi participăm la trageri, iar despre consumul de carburanţi pot spune că acesta diferă de la o zonă la alta. Depinde cât este de umblat prin judeţ. Poate vom avea nevoie de ceva mai mult acum de când am preluat activităţile de monitorizare a tranzitului interjudeţean. Iniţial am avut cota de 400 de litri pentru un autovehicul şi ne-am încadrat în această valoare, cred că şi de acum încolo ne vom încadra. Poate în unele luni din an va fi nevoie de mai mult, dar în medie, vom acoperi necesarul, a apreciat Petru Pop, comisar şef al Gărzii Financiare Sălaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »