Comerciant de piese din dezmembrari auto, amendat cu 15.000 de lei

Magazin Salajean 26 februarie 2010 0

Comerciant de piese din dezmembrari auto, amendat cu 15.000 de leiUn control efectuat de comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj, la finele lunii trecute, la un operator economic care comercializa piese provenite din dezmembrari auto, s-a finalizat doar cu ajutorul politistilor si al inspectorilor de munca. Potrivit directorului coordonator adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, Cosmin Silaghi, in perioada 15-22 februarie, s-a derulat o tematica de control la operatorii economici avand ca obiect de activitate comercializarea produselor provenite din dezmembrari auto. Au fost controlati patru operatori economici de pe raza judetului Salaj.

Au fost constatate abateri la doi dintre acestia, pentru care s-au aplicat doua sanctiuni contraventionale cu amenzi in valoare totala de 8.000 de lei. Un caz mai aparte s-a inregistrat la un operator economic care a refuzat sa prezinte comisarilor Registrul Unic de Comert, respectiv sa se legitimeze. Ca urmare, am solicitat la fata locului atat politistii cat si inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca.

Astfel, in urmare derularii controlului, am constatat ca operatorul economic nu detinea autorizare tehnica de functionare de la Registrul Auto Roman, nu avea afisate preturile pe niciun produs, precum si alte abateri pentru care s-au aplicat o amenda in valoare de 15.000 de lei. S-a dispus si masura de oprire temporara a activitatii pana la remedierea deficientelor constatate, ne-a spus Cosmin Silaghi. Insa amenda piperata nu a fost singura de care a avut parte operatorul economic cu pricina. Si inspectorii de munca i-au aplicat sanctiuni insotite de amenzi, descoperind angajati lucrand fara forme legale de munca, adica la negru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »