Colegiul Tehnic API spune Stop poluarii

Magazin Salajean 1 aprilie 2009 0

Colegiul Tehnic API spune  Stop poluarii

Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau, impreuna cu Liceul cu Program Sportiv Cluj Napoca desfasoara in aceasta perioada actiuni din cadrul proiectului Stop poluarii , activitati ce se vor incheia abia in iunie a.c.. Scopul proiectului este acela de a implica elevii in activitati ecologice, de cultivare a interesului acestora si sensibilizarea lor privind protejarea mediului, precum si dezvoltarea capacitatilor de comunicare, colaborare prin schimbul de informatii cu ceilalti parteneri. Aceasta in contextul in care fenomenul poluarii ia accente tot mai grave (padurile se imputineaza cu rapiditate din cauza defrisarilor, animalele dispar din cauza vanatului excesiv, apele sunt poluate de peturi si alte resturi menajere, aerul devine tot mai nociv din cauza gazelor toxice produse de uzine sau masini), toate acestea din cauza proastelor deprinderi ale populatiei. De aceea, proiectul implementat la nivel de liceu isi propune educarea adolescentilor si formarea unor deprinderi de protejare a mediului prin activitati de informare, cunoastere si protejare a mediului, realizarea unor activitati de ecologizare, organizarea unei sesiuni de comunicari, vizitarea Gradinii Botanice Alexandru Borza Cluj Napoca sau confectionarea si expunerea de produse specifice temei.

Proiectul Stop poluarii urmareste, de asemenea, modificarea perceptiei elevilor si a comunitatii asupra problemelor de mediu, constituirea unei comunitati responsabile, cresterea inte-resului pentru valori si, nu in ultimul rand, o mai buna colaborare intre scoala si comunitatea locala.

De mentionat ca in cadrul proiectului in discutie sunt antrenati 20 de elevi si cadre didactice din cele doua scoli partenere iar fondul material este asigurat prin autofinantare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »