Colegiu Prefectural, la final de an

Magazin Salajean 19 decembrie 2011 0

Colegiu Prefectural, la final de anInstitutia Prefectului Judetului Salaj a gazduit, vineri, sedinta lunara a Colegiului Prefectural, avand ca principal punct pe ordinea de zi „Raportul privind activitatea Colegiului Prefectural in anul 2011”. Potrivit datelor prezentate de seful Serviciului Management Institutional din cadrul Institutiei Prefectului, Mircea Ciocian, dezbaterile din cadrul sedintelor lunare de Colegiu Prefectural au avut in vedere armonizarea activitatii serviciilor publice deconcentrate, precum si implementarea programelor, politicilor, strategiilor si planurilor de actiune ale Guvernului la nivelul judetului.

In ceea ce priveste problemele abordate de-a lungul anului, s-a constat faptul ca nerealizarea integrala a masurilor propuse de catre serviciile publice deconcentrate a fost cauzata, in principal, de insuficienta alocarilor de catre ministerele de resort a fondurilor financiare necesare in bugetul institutiilor.

Pe de alta parte, Directia de Sanatate Publica Salaj a semnalat, in cadrul unei sedinte din 2011, situatia celor cinci comune din judet care inca nu au medici de familie (Benesat, Carastelec, Lozna, Poiana Blenchii, Treznea), dar si faptul ca in sapte localitati si comune se inregistreaza deficit de medici (Simleu Silvaniei, Jibou si comunele Balan, Ip, Sag, Surduc si Valcau).

Tot in acest an, Garda Financiara Salaj a reclamat faptul ca se concesioneaza cu usurinta partile sociale ale unei societati unor persoane care au falimentat una sau mai multe firme, iar acestia nu au nicio restrictie la infiintarea sau preluarea ca asociat sau administrator a unei noi firme. In acest sens, o masura restrictiva ar reduce substantial numarul firmelor cu datorii la bugetul de stat.

De asemenea, au fost aduse in discutie si intensificarea actiunilor de supraveghere sanitar-veterinara in perioada premergatoare sarbatorilor pascale si de iarna, precum si a modului de producere, depozitare si valorificare a produselor alimentare de origine animala si non-animala; initierea unei propuneri legislative de inlocuire a produselor lactate si de panificatie pentru elevi, cu o “masa calda”; identificarea unor resurse financiare pentru reabilitarea si restaurarea castelelor monumente istorice din comunele judetului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »