Colegiu prefectural fara istorie

Magazin Salajean 27 ianuarie 2009 0

Sedinta Colegiului Prefectural a avut loc vineri, la Institutia Prefectului Judetului Salaj. Printre subiectele dezbatute de catre membrii Colegiului s-au numarat: prezentarea unei informari asupra fluentei traficului rutier in perioada de iarna, noi reglementari privind comercializarea produselor de origine animala si prezentarea Parteneriatului Strategic pentru Transparenta.

Ocazionat de aceasta intalnire, Politia Rutiera, Compania nationala de autostrazi si drumuri nationale si Directia Tehnica din Consiliul Judetean au prezentat situatia referitoare la circulatia pe drumurile din judet in perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009. Astfel, s-a facut cunoscut ca au fost asigurate baze de deszapezit, materiale antiderapante autoutilitare, nu s-au inregistrat evenimente deosebite, nu au existat drumuri blocate, desi pe unele tronsoane de drumuri judetene s-a circulat in conditii de iarna.

In alta ordine de idei, Directia Sanitar Veterinara a prezentat o informare privind conditiile de comercializare a produselor de origine animala si non-animala primara prin vanzarile directe.

Institutia Prefectului a propus serviciilor publice deconcentrate semnarea unui Protocol de Colaborare in vederea aderarii la Parteneriatul Strategic pentru Transparenta. Parteneriatul are ca scop eficientizarea informarii publice asupra subiectelor cheie in contextul crizei economice si derularea unor activitati in comun.

In fine, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural a fost lansat si propus dezbaterii Protocolul de Colaborare privind transparenta si fluidizarea accesului la informatiile de interes public, urmand ca, in urma propunerilor venite de la serviciile publice deconcentrate, sa se stabileasca forma finala si sa se adopte o hotarare in sedinta Colegiului Prefectural din luna februarie 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »