Cod galben de ploi in Salaj

Magazin Salajean 15 iulie 2008 0

Cod galben de ploi in Salaj

Meteorologii au emis ieri o atentionare cod galben pentru 16 judete, printre care se numara si Salajul, unde sunt asteptate ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice si intensificari de vant. Atentionarea a intrat deja in vigoare inca de la ora 1 a noptii trecute, si este valabila pana in aceasta seara, la ora 21, se arata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie.

Judetele vizate de atentionarea meteorologilor sunt Satu Mare, Maramures, Suceava, Botosani, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Neamt, Bacau, Harghita, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov si Covasna.

In intervalul mentionat, in judetele aminitite mai sus vor avea loc averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua trecator aspect de vijelie si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si, izolat, 40-45 de litri pe metru patrat.

Institutia Prefectului Judetului Salaj a transmis ieri catre toate primariile din judet avertizarea cod galben, solicitandu-se comisiilor locale de aparare impotriva dezastrelor sa urmareasca cu maxima atentie evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni – cu maxima operativitate – in cazul aparitiei unor situatii de urgenta. De asemenea, va fi monitorizata asigurarea continuitatii in furnizarea energiei electrice catre consumatori, iar in cazul in care se vor produce avarii, sa se asigure interventia rapida a echipelor pentru remedierea defectiunilor.

Nu in ultimul rand, Institutia Prefectului a dispus instituirea serviciului de permanenta la toate primariile din zonele de risc, in caz de iminenta a producerii unor situatii de urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »