Cod galben de ploi abundente în Sălaj

Olivian Vadan 2 aprilie 2013 0
Cod galben de ploi abundente în Sălaj

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare “cod galben” de ploi pentru mai multe judeţe din vestul României, printre care se numără şi Sălajul. Dacă în intervalul 2 aprilie, ora 23 – 3 aprilie, ora 9 va ploua, îndeosebi, în vestul şi sud-vestul ţării, în parioada 3 aprilie, ora 9 – 4 aprilie, ora 9, va ploua în toată ţara. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări temporare ale vântului. În vestul Transilvaniei şi Maramureş cantităţile de apă vor cumula, local, peste 25 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali se vor depăşi 60-70 l/mp.

În această primă săptămână din aprilie vremea se anunţă a fi capricioasă. Astfel, dacă marţi încă ne bucurăm de vreme caldă şi de puţin soare, de miercuri dimineaţa un ciclon se apropie dinspre Marea Mediterană, astfel încât vântul se înteţeşte, iar norii şi ploile se extind în toate regiunile. Aşadar, miercuri, nici urmă de soare în zona noastră. Peste Sălaj se vor aduna nori mulţi, vântul va fi activ şi vor cădea ploi pe arii extinse. Nici ziua de joi nu arată mai bine, însă ploile nu mai sunt atât de insistente si încep să se restrângă spre regiunile estice şi centrale ale ţării. Temperaturile maxime vor fi de 10-12 grade, iar cele minime de 1 grad.
Meteorologii anunţă că singura zi fără ploi din această săptămână va fi cea de vineri, când la noi se vor înregistra circa 15 grade şi va fi parţial noros. Sâmbătă, norii se adună din nou va ploua pe arii extinse, în timp ce temperaturile vor scădea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »