CNA cheama la raport televiziunile care au difuzat cazul profesoarei din Zalau

Magazin Salajean 9 iulie 2008 0

CNA cheama la raport televiziunile care au difuzat cazul profesoarei din ZalauPotrivit presei centrale, Consiliul National al Audiovizualului va discuta, in sedinta de joi a Consiliului, cu directorii de stiri de la Realitatea TV, Antena 1, Antena 3, OTV si Prima TV, posturi care au difuzat filmulete si poze cu profesoara din Zalau care intretinea relatii sexuale cu sotul ei. Membrii CNA au decis sa ii invite la discutii pe directorii celor cinci posturi, pentru a-i intreba ce i-a determinat sa difuzeze imagini sau inregistrari cu profesoara din Zalau care intretinea relatii sexuale cu sotul ei, desi acest caz nu era unul de interes public. La intalnire vor fi invitati si reprezentantii Asociatiei Jurnalistilor din Romania, ai Agentiei de Monitorizarea Presei si ai Centrului pentru Jurnalism Independent.

Potrivit membrilor CNA, cazul profesoarei din Zalau nu era de interes public, pentru ca ea s-a filmat acasa, impreuna cu sotul sau, in timp ce intretineau relatii sexuale, dovedindu-se ca imaginile si inregistrarile au fost postate de altcineva pe internet, de unde au fost preluate de televiziuni. Ioan Onisei a solicitat declansarea unei dezbateri publice in privinta cazurilor de acest gen, care apar din ce in ce mai des la televiziuni.

Inspectorul scolar general din cadrul Inspectoratulu Scolar al Judetului Salaj, Ioan Abrudan, a precizat, inca de la inceputul scandalului, ca nu se stie cine a postat filmuletele pe Internet, dar ca a fost anuntat Ministerul Educatiei si Cercetarii si ca directoarea a fost suspendata din comisia de bacalaureat din care facea parte. Ulterior, profesoara din Zalau si-a dat demisia din functia de director al Scolii Generale Mihai Eminescu din municipiu, cerand concediu fara plata, pe o perioada de un an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »