Clasa de germana va functiona si cu efectiv redus

Magazin Salajean 14 decembrie 2010 0

Clasa de germana va functiona si cu efectiv redusConsilierii municipali au aprobat, ieri in sedinta, infiintarea a inca trei clase in limba maghiara si au asigurat continuitatea sectiei in limba germana. Decizia s-a luat in cadrul proiectului privind aprobarea planului de scolarizare pentru anul 2011-2012 pentru unitatile de invatamant din Zalau. Alesii locali au agreat, cu o abtinere si cu patru voturi impotriva, ideea comisiei de invatamant a CL Zalau, de a pastra clasa de limba germana de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, chiar daca nu se completeaza pana la 25 numarul de elevi inscrisi, fiind unica clasa de germana din judet.

In schimb, s-a propus ca infiintarea claselor de limba maghiara sa se faca atunci cand efectivul este complet, respectiv de 25 de copii. In acest context, tinandu-se cont de numarul prescolarilor din acest an, s-a propus infiintarea a inca trei clase la: Colegiul Reformat Wesselenyi, la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu si la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu.

Consilierii UDMR au ripostat, propunand ca optiunea parintilor sa fie hotaratoare in ce priveste nominalizarea scolilor unde se vor infiinta clasele in limba maghiara, si nu Consiliul Local.

Totodata s-a propus ca la Colegiul Wesselnyi sa nu se infiinteze clasa a V-a, iar Gradinita (de pe str. 22 Decembrie) de pe langa Biserica Greco Catolica Sfanta Familie, sa fie trecuta in invatamantul de stat, asa cum s-a procedat si cu gradinita reformata din cartierul Dumbrava.

Consilierul Silviu Muresan a deplans faptul ca la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu din Zalau nu functioneaza o clasa mozaic ca in alte judete, care sa-i cuprinda pe elevii, din diferite ramuri sportive, care sunt imprastiati prin toate liceele din oras. Mai mult, a aratat ca ar fi nevoie sa se infiinteze o clasa in care sa se regaseasca elevii pregatiti pentru volei in cadrul Clubului Sportiv Scolar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »