Clanul Ghenosu actiona si in Zalau

Magazin Salajean 28 octombrie 2010 0

Clanul Ghenosu actiona si in ZalauCinci persoane care faceau parte dintr-un grup infractional specializat in comiterea de infractiuni informatice si fraude cu carti de credit in mai multe orase din tara, inclusiv in Zalau, coordonat de Florin Parjol, zis Ghenosu, au fost retinute de procurori. Acestia montau echipamente de copiere pe bancomate, cauzand un prejudiciu de circa 200.000 de lei.

Potrivit procurorilor, in acest dosar sunt cercetati sapte membri ai gruparii Ghenosu, iar actiunea intervine dupa ce liderul gruparii a fost rearestat, in 15 octombrie. In urma investigatiilor, procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore si au formulat propunere de arestare preventiva pentru cinci dintre inculpati. Acestia, in perioada martie-octombrie 2010, au montat echipamente de copiere pe ATM-uri din mai multe orase: Bucuresti, Timisoara, Arad, Brasov si Constanta, precum si din Zalau. Prejudiciul cauzat prin accesul neautorizat la sistemele informatice, precum si prin efectuarea de retrageri de numerar fara consimtamantul titularilor, se ridica la aproximativ 200.000 de lei.

In iulie 2008, Biroul Teritorial Salaj al DIICOT a trimis in judecata sase persoane pentru cinci infractiuni, printre care asocierea la un grup infractional organizat si falsificarea unor instrumente de plata electronice. La vremea respectiva, in urma unui flagrant, au fost arestate sase persoane pentru infractiunile de asociere la un grup infractional organizat, accesarea neautorizata a unor sisteme informationale, falsificarea unor instrumente de plata electronice, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronice false, retragere de numerar prin utilizarea neautorizata a datelor de identificare a detinatorilor instrumentelor de plata electronice. Sunt cinci infractiuni comise, acuzatii sustragand cu carduri false aproximativ 100.000 de USD prin atacarea online a mai multor institutii financiare din Europa si de pe continentul american.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »