Cladirile din Zalau, fara bulina rosie

Magazin Salajean 22 martie 2007 0

Cladirile din Zalau, fara bulina rosie

Daca la nivel national primarii au fost somati sa marcheze cu bulina rosie toate cladirile catalogate in clasa 1 de risc seismic, in municipiul Zalau, pana in prezent, nu s-a miscat nici un deget in acest sens.

Potrivit ministrului delegat pentru amenajarea teritoriului, Borbely Laszlo, Ministerul Transporturilor si cel al Administratiei si Internelor au semnat deja un Ordin comun prin care obliga primariile sa respecte termenul de marcare cu bulina rosie a cladirilor care se incadreaza in clasa 1 de risc seismic, limita de timp care expira la inceputul lunii mai. In cazul in care bulinele rosii nu vor aparea pe cladirile cu risc seismic ridicat, in termenul stabilit prin Ordin, singurii care ar putea sa-i sanctioneze pe primari sunt prefectii. In municipiul Zalau, se pare ca nu se va intampla acest lucru. Din declaratiile facute de primarul Radu Capilnasiu, orasul este situat in zona cu cel mai mic grad de seismicitate din tara, regiune numita si Zona F. Ca urmare, sustine edilul, Ordinul emis de cele doua ministere nu aduce atingere situatiei imobilelor din Zalau: In orasul nostru, nu exista cladiri care sa fie in pericol de prabusire in eventualitatea unui cutremur.

In fine, Radu Capilnasiu ne mai face cunoscut faptul ca singurul imobil amplasat pe raza municipiului, care necesita lucrari de reabilitare, este cladirea Transilvania: Riscul de prabusire, care a fost semnalat la aceasta cladire in urma expertizelor facute, se datoreaza doar vechimii ei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »