Cladirea fostei Stomatologii, motiv de harta intre CJ si medici

Magazin Salajean 1 august 2007 0

Intruniti ieri pentru sedinta ordinara aferenta lunii iulie la Centrul de instruire de la Boghis, consilierii judeteni au avut pe ordinea de zi 11 proiecte, toate fiind votate in aproximativ o ora. A fost hotarata, astfel, utilizarea sumei de 1.6 milioane de lei din fondul de rulment al judetului pe anul 2007 pentru diferite investitii realizate la nivel judetean. Dintre acestea, s-a insistat asupra muzeului aflat la subsolul bisericii Sfanta Vineri, investitie a Consiliului Judetean (CJ), dar data in administrarea Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau – Salaj. Dat fiind ca, deocamdata, nu exista o Carte Funciara pentru acesta, cei mai multi dintre consilierii judeteni au solicitat clarificarea situatiei juridice a spatiulu inainte de a se investi suplimentar in el.

A mai fost decisa si concesionarea, prin licitatie, a unor spatii din Zalau in care in trecut a functionat Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Salaj. Este vorba de o cladire cu patru etaje, situata pe strada Avram Iancu, si in care, in momentul de fata, mai sunt ocupate doar parterul si primul nivel. Pentru ca in septembrie cele doua niveluri se vor elibera, a spus Csaka Tiberiu, vicepresedinte al CJ Salaj, este bine sa se pregateasca concesionarea lor din vreme.

Un proiect care i-a provocat pe multi alesi sa ia cuvantul ieri a privit domeniul medical, mai exact situatia spatiilor in care si-a desfasurat in anii trecuti activitatea Policlinica Stomatologica din cartierul zalauan Pacii. In prezent, incaperile acestui imobil sunt inchiriate de noua cadre medicale, care au solicitat CJ cumpararea lor. Cum insa pretul oferit autoritatilor judetene a fost cu mult sub cel al pietei, raspunsul consilierilor a fost unul negativ. Decizia de a nu scote spatiile in cauza la vanzare i-a nemultumit pe medici in asa masura incat acestia au actionat penal, in instanta Consiliul Judetean. Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj, a explicat ca hotararile CJ aveau temei legal si, desi au fost contestate in instanta, Curtea de Apel Cluj Napoca a respins plangerea medicilor. Mai mult, pentru ultimele 12 luni, exista restante la plata chiriei ce trebuia achitarta de stomatologi.

Acesta este, pe scurt, cadrul in care a fost discutat un proiect de hotarare prin care unul din medicii ce au semnat plangerea in instanta – Ioan Chisiu, solicita alesilor judeteni esalonarea la plata redeventei datorata CJ. Suma despre care este vorba se ridica la peste 5.000 de lei, iar doctorul Chisiu si-a motivat cererea spunand ca nu are cum achita un asemenea cuantum intr-o singura transa.

De la inceput, cei doi vicepresedinti ai CJ, Mircea Ghiurco si Csaka Tiberiu, au declarat ca este imposibil de facut, in mod legal, o esalonare a sumei sus amintite pana cand nu sunt achitate restantele la zi, iar in ceea ce priveste cererea de prelungire a contractului de inchiriere, aceasta a fost depusa la Spitalul Judetean, si nu la CJ, asa cum ar fi trebuit.

Data fiind natura spatiilor de la fosta Stomatologie si pentru a putea fi recuperate restantele, consilierii judeteni au hotarat aprobarea proiectului respectiv, cu toate ca actionarea in instanta a fost calificata drept strigatoare la cer si o ofensa adusa CJ.

Apa pentru Boghis si Nusfalau

Alte proiecte care au primit ieri unda verde privesc cuprinderea in domeniul public al judetului a obiectivelor de investitii pentru alimentarea cu apa a comunelor Boghis si Nusfalau. Astfel, a fost hotarata trecerea acestor doua obiective, din domeniul public al judetului, in cele locale pentru Boghis si Nusfalau.

A mai fost aprobat Acordul de parteneriat intre CJ, orasele salajene si comunele Crasna, Ileanda, Hida si Sarmasag in scopul realizarii uni retele de tip VPN pentru transmiterea de date la serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »