Cladirea Ambulantei Simleu – administrata de Ministerul Sanatatii

Magazin Salajean 15 septembrie 2011 0

Cladirea Ambulantei Simleu – administrata de Ministerul Sanatatii

Guvernul a aprobat, in sedinta ordinara de ieri, un proiect privind darea in administrarea Ministerului Sanatatii, a unui imobil in care functioaneaza Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Salaj – Substatia Simleu Silvaniei, imobil aflat pana acum in domeniul public al statului.

Proiectul era necesar dat fiind ca respectiva cladire este veche si in stare avansata de degradare, iar Consiliul Judetean Salaj – care ar trebui sa sprijine financiar reabilitarea ei – nu are fonduri disponibile in acest sens, ne-a declarat managerul SJA Salaj, Ioana Tamas. „Acel imobil este foarte vechi, are acoperisul cu paie, in unele locuri s-a desprins inclusiv tencuiala de pe pereti, iar instalatia electrica prezinta probleme, astfel ca sunt necesare reabilitari. Noi am inaintat in luna ianuarie a acestui an o adresa catre Consiliul Judetean, pentru a aloca fonduri in acest sens, dar in 2011 majoritatea banilor pe care CJ ii poate da Sanatatii au mers catre Spitalul Judetean de Urgenta Zalau”, a explicat Ioana Tamas.

La ultima vizita in Salaj, fostul ministru al Sanatatii, Cseke Attila, a vizitat Substatia de Ambulanta Simleu Silvaniei si a promis ca se va gasi o solutie pentru ca imobilul sa fie reabilitat.

Ca urmare, cladirea a fost trecuta din domeniul public al statului in administrarea MS, urmand ca Ministerul sa aloce in viitor fonduri care sa permita executarea lucrarilor necesare. „Asteptam de mult timp acest proiect de hotarare care a fost aprobat de Guvern. Suma necesara reabilitarii este de aproximativ 101.400 de lei”, a declarat managerul SJA Salaj.

Potrivit sursei citate, si celelalte cladiri in care functioneaza Substatiile SJA au nevoie de asemenea investitii, insa prioritar era spatiul din Simleu Silvaniei, aici situatia fiind cea mai grava.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »