CJP Salaj a preluat 37.784 carnete de munca

Magazin Salajean 2 octombrie 2007 0

CJP Salaj a preluat 37.784 carnete de munca

* Aproximativ 37.784 de carnete de munca au fost preluate de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, de la inceperea acestui proces (2005) si pana in prezent.

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj deruleaza in aceasta perioada activitatea de preluare din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente, elemente care, conform legii, sunt utilizate la calculul pensiilor. Prin aceasta actiune se urmareste preluarea in baza de date a sistemului public de pensii a datelor necesare stabilirii stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual, respectiv a perioadelor de activitate, salariului de baza, sporurilor, indemnizatiilor, precum si a informatiilor referitoare la grupele de munca.

Maria Tiriac, seful Serviciului Stagii de Cotizare din cadrul CJP Salaj, ne-a declarat ca pana in momentul de fata au fost preluate 26.800 de carnete aflate in evidenta Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Salaj. De asemenea, au fost preluate 10.334 de documente de la angajatori si alte 650 existente la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj.

Tot in aceasta perioada, paralel cu activitatea de preluare a carnetelor de munca de la institutiile publice, se desfasoara si cea de primire a documentelor de la persoanele fizice. Mai precis, acele persoane care au in pastrare propriul carnet de munca, in care sunt consemnate inscrisuri anterioare datei de 1 aprilie 2001. Maria Tiriac a afirmat ca, desi activitatea de preluare a carnetelor de munca de la persoanele fizice a demarat din luna iunie 2007, pana in prezent am primit doar 31 de documente. Insa, nici pensionarii, somerii, salariatii, persoanele asigurate prin contract si nici acele persoane care nu au lucrat inainte de 1 aprilie 2000 nu trebuie sa vina la ghiseele Casei de Pensii.

Documentele se depun insotite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sa rezulte codul numeric personal, la ghiseul 6 de la parterul institutiei mai sus mentionate. In cazul persoanelor care locuiesc in orasele Simleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei si comunele cu satele apartinatoare, acestea vor trebui sa predea carnetele persoanei imputernicite de primarul orasului sau comunei respective. Restituirea carnetelor de munca se face prin posta sau personal, dupa prelucrarea si introducerea lor intr-o baza de date, cu confirmare de primire, la domiciliu pe care il declara proprietarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »