CJAS Salaj vrea calitate sporita in serviciile medicale

Magazin Salajean 24 ianuarie 2008 0

CJAS Salaj vrea calitate sporita in serviciile medicale

Anul 2008 va fi unul de debut in ceea ce priveste cresterea calitatii serviciilor medicale, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Corin Penciuc, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj. Avand in vedere ca in 2007 a fost satisfacuta cererea de servicii medicale, iar fondurile pe Sanatate au fost, in sfarsit, echilibrate, in 2008 e necesar sa se insiste pe imbunatatirea serviciilor oferite populatiei. Pentru aceasta, daca din punct de vedere investitional, infrastructura, achizitia de tehnologie si aspectul personalului in de Casa de Sanatate, fondurile din sistem fac posibila dirijarea lor spre asigurarea calitatii actului medical. Urmatorii trei ani trebuie sa aduca circuite functionale optime in Sanatate, a spus Corin Penciuc.

Referitor la bugetul pe care CJAS Salaj il va avea de gestionat in acest an, Penciuc a declarat ca este mai mare, la capitolul venituri, cu 14 procente fata de situatia inregistrata in luna decembrie a anului trecut. Totusi, au crescut si cheltuielile, ajungand la 19 procente, ceea ce face ca Sanatatea sa aiba un deficit de 5 procente care va trebui asigurat din bugetul de stat.

In acelasi cadru, directorul CJAS Salaj a oferit cateva date privind documentele justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat. Astfel, cetatenii straini si apatrizi care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere in Romania vor dovedi calitatea de asigurat printr-o adeverinta eliberata de CAS, dupa ce au prezentat aici un dosar care sa includa o adeverinta emisa de Biroul pentru Straini cu data emiterii primului permis de sedere temporara in Romania si o adeverinta emisa de Directia de Finante din care sa rezulte ca nu au realizat venituri impozabile in perioada respectiva. Coasiguratii vor prezenta la CAS, in vederea eliberarii adeverintei de asigurat, un document ce atesta gradul de rudenie cu persoana asigurata, un document care sa ateste calitatea de asigurat a persoanei in intretinerea careia se gaseste si o adeverinta de la Directia Finantelor Publice, din care sa rezulte ca nu au realizat venituri impozabile in perioada respectiva.

Persoanele care beneficiaza de asigurari de sanatate fara sau cu plata contributiei din alte surse de venit vor face dovada incadrarii in una din aceste categorii cu adeverinta eliberata de CAS in baza actului de identitate sau a certificatului de nastere, daca este vorba de copii, respectiv in baza actului de identitate, a unui document ce atesta calitatea de elev/student, a unui act eliberat de organele fiscale ca nu realizeaza venituri din munca si o declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri – in cazul tinerilor cu varsta intre 18 – 26 de ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »