Citadin SRL baga dihonia intre consilierii municipali

Magazin Salajean 20 august 2010 0

Citadin SRL baga dihonia intre consilierii municipaliDupa ce la sedinta extraordinara a Consiliului Local (CL) Zalau, programata pentru prima zi a acestei saptamani, consilierii municipali au lipsit in masa, astfel ca soarta proiectelor aflate pe ordinea de zi a ramas in aer, la intalnirea de ieri, alesii au reusit sa se prezinte in numar suficient de mare pentru a intruni cvorumul necesar. Niciunul dintre consilierii democrat-liberali nu au fost prezenti, nici de aceasta data, fapt care a determinat-o pe viceprimarul Daniela Cota sa-i suspecteze pe acestia de boicot. Spectacolul organizat de catre PDL este strict pentru imagine si, din nefericire, nu are nimic de-a face cu administrarea municipiului, a precizat Cota la finalul sedintei de ieri, cu referire la acuzele aduse de presedintele PDL Zalau, Claudiu Barsan, fata de infiintarea SC Citadin, in ultima conferinta de presa a partidului, dar si fata de refuzul consilierilor democrat-liberali de a vota pentru infiintarea acestei companii. Nu putem fi atat de inconstienti incat sa confirmam prezenta la sedinta CL, iar apoi sa nu ne prezentam, sperand ca nu se mai tine sedinta si, implicit, nu se mai voteaza proiectul de hotarare privind desemnarea reprezentantilor Consiliului in Adunarea Generala a Asociatilor a Citadin Zalau. Este lipsa de respect fata de colegii care au venit la sedinta, a mai spus viceprimarul, cu evidenta aluzie la colegii democrat-liberali.

In conditiile in care, la sedinta de ieri au participat 12 din cei 21 de consilieri locali, proiectul de hotarare privind desemnarea reprezentantilor CL in Adunarea Generala a Asociatilor a Citadin Zalau a trecut. Cele cinci persoane alese in acest sens sunt Calin Bagarean, Viorel Pop si Eugen Pop, toti de la PNL, Daniela Cota din partea PSD si Deak Francisc, UDMR. Formatiunea portocalie nu are niciun reprezentant in AGA, motiv pentru care pe consilierul social-democrat Simona Trif a pus chiulul PDL-istilor pe seama unei frustrari: Colegii din PDL poate ca s-au simtit frustrati pentru ca nu au fost propusi ca membri in AGA a Citadin. Cum sa-si doreasca, totusi, asta, cand tocmai ei s-au opus infiintarii societatii?

Contactat pentru a justifica absenta colegilor sai de partid, Claudiu Barsan s-a aratat surprins, intr-o pri-ma faza, de faptul ca niciun consilier PDL nu si-a facut aparitia la sedinta, pentru ca mai apoi sa sustina ca motivele sunt aceleasi cu cele de luni. Mai exact: Vasile Filip este la niste cursuri, Gabriel Margin, in concediu, iar Silviu Muresan, la o competitie sportiva. De Emilian Brustan nu stiu sa va spun. Totusi, tine sa precizeze seful PDL Zalau, absenta colegilor nu este o chestie organizata, pentru ca daca ar fi asa, as fi stiut. In niciun caz nu putem vorbi despre o forma de protest fata de infiintarea societatii Citadin, nu de alta dar atunci cand am vrut sa ne exprimam nemultumirea, consilierii democrat-liberali au facut-o in cadrul sedintei, iar partidul a organizat o conferinta de presa.

Razboiul replicilor continua

Viceprimarul, secondat de ceilalti trei membri social-democrati din CL Zalau, a profitat de prezenta presei la sedinta de ieri pentru a reitera importanta infiintarii SC Citadin SRL. Este extrem de important ca aceasta societate sa functioneze, altfel riscam ca pentru minim trei-patru luni sa nu fie asigurata curatenia pe strazi, sa nu fie astupate gropile din carosabil etc. La mijloc nu este nici un interes politic, ci este o chestiune strict administrativa, ce tine de functionarea orasului. Serviciile i-au fost delegate societatii pe o perioada de minim doi ani, dupa cum prevede legea. Daca in cei doi ani, reprezentantii Corpului de Control al Primariei vor constata in repetate randuri ca lucrarile pe care aceasta firma le executa nu sunt corespunzatoare, vom retrage delegarea. Pentru asta trebuie sa existe, insa, motive reale.

La randul sau, Simona Trif a tinut sa precizeze ca, pentru serviciile prestate, firma nou-infiintata va practica aceleasi tarife precum Directia Generala de Administrare a Domeniului Public, de la care a preluat o serie de atributii. Ca urmare, adauga Trif, nu va fi o incarcare pentru bugetul local.

In ciuda explicatiile cu care vin sefii administratiei locale, oficialii PDL Zalau se mentin pe pozitii si dezaproba decizia crearii unui SRL. Este suficient sa ne gandim ce experienta are Primaria Zalau in administrarea altor firme din subordine. Publiservul a sucombat dupa ce s-au cheltuit o gramada de bani cu aceasta firma. Uzina Electrica se apropie de faliment, tot dupa investitii uriase. Bioenel a disparut dupa ce s-au alocat sume importante pentru deplasarile unora in strainatate, pentru a vedea cum functioneaza o firma cu obiect de activitate asemanator (productia si distributia energiei electrice produsa pe baza de biomasa – n. red.). Prin urmare, cum se mai justifica infiintarea unei societati cu aproape 300 de salariati?, se intreaba retoric Claudiu Barsan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »