Citadin, peste tot si nicaieri…

Magazin Salajean 17 ianuarie 2012 0

Citadin, peste tot si nicaieri...Precipitatiile cazute, in ultimele zile, au dat serioase batai de cap zalauanilor din cauza poleiului si ghetii formate pe trotuare si drumuri. Lunecusul de pe strazi s-a datorat, conform aprecierilor municipalitatii, caderilor de zapada, chiciurei si inghetului, precedat de dezghet. Potrivit precizarilor facute ieri, in cadrul unei conferinte de presa de primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, de vineri, angajatii firmei Citadin au actionat continuu pentru a favoriza circulatia pietonala si a autovehiculelor in oras.

Au existat anumite probleme in trafic, pe trotuare si intre blocuri, in acest weekend care s-au datorat caderilor de zapada, chiciurei, inghetului si dezghetului alternativ. Cu toate ca interventiile societatii Citadin s-au desfasurat in ritm continuu, zi si noapte, nu au putut fi acoperite toate zonele, stiind ca in administrarea primariei sunt peste 100 de kilometri de strazi din municipiu, a aratat prim-edilul urbei.

De vineri pana luni s-au aruncat aproximativ 300 de tone de material antiderapant (sare si nisip) pe soselele si trotuarele din Zalau. Administratorul public al orasului, Radu Nistorescu, a explicat ca nu ar fi eficient pentru bugetul local sa detina 60 de utilaje care pot degaja, in ritm intens, strazile in doua ore, pentru ca in restul timpului sa stea nefolosite. Reprezentantii administratiei locale au mentionat ca in oras sunt prioritare cateva trasee pe care se intervine in prima faza, cum ar fi cele de la intrarea in oras, soseaua de la Aghires si centura ocolitoare, zona Ortelec, strada Clujului, strada Simion Barnutiu spre Spitalul Judetean de Urgenta, drumurile circulate de autobuze. Mai precis, din cele aflate de la Virgil Nicora, directorul Citadin, de vineri pana ieri s-a intervenit cu trei utilaje pentru imprastirea materialului antiderapant, cu un utilaj pentru imprastiere manuala, pluguri purtate de autotractoare si un utilaj cu lama in zonele: strazilor Tudor Vladimirescu, Gheorghe Lazar, Corneliu Coposu, Gheorghe Doja, spre Aghires, pe dealul Ortelecului, in cartierul Traian, zona Simion Barnutiu. In zonele dintre blocuri, potrivit lui Virgil Nicora se actioneaza pentru combaterea lunecusului de ieri, cu 61 de angajati, mobilizati si de la alte sectoare, cum ar fi salubrizare si spatii verzi. In plus, Radu Capilnasiu a subliniat ca nu se poate interveni in tot orasul numai cu 50-60 de persoane, mai precis, in zonele dintre blocuri. Din acest motiv, primarul Zalaului a apelat la cetateni sa curete aleile si trotuarele care duc la imobilele de locuit, mai ales ca acest aspect este prevazut in legislatie. Administratia locala a anuntat ca locatarii care nu vor interveni pentru curatarea trotuarelor din fata caselor si blocurilor vor fi in prealabil avertizati, iar ulterior, daca nu se vor conforma, vor fi amendati.

Anul trecut au fost aceleasi probleme de cate ori a nins. Si atunci zalauanilor li s-a spus ca si acum ca reprezentantii administratiei locale au intervenit, peste tot, permanent, asa ca si acum, de altfel. Insa, eficienta acestor servicii continue este combatuta de realitate. Zalauanii au alunecat pe strazi, in timp ce sarea si nisipul nu se vedea nicaieri. Iar daca este asa cum ni se spune, ca s-au aruncat 300 de tone de sare si nisip, inseamna ca s-au aruncat degeaba, din banii nostri, ai tuturor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »