Citadin bagă dihonia în Primăria Zalău

Magazin Salajean 1 iunie 2011 0

Citadin bagă dihonia în Primăria ZalăuPrimarul Radu Căpîlnaşiu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că tarifele practicate de SC Citadin SRL nu au crescut, aşa cum a scos în evidenţă consilierul PDL, Adrian Margin, ci din contră, au scăzut. „Dacă arunci o privire asupra tarifelor, se vede o scădere a lor şi nu o creştere. Spre exemplu, la salubrizare, unde sunt 22 de activităţi, faţă de tarifele anterior aprobate s-au înregistrat reduceri de tarife la 15 activităţi şi au mai fost adăugate şapte noi activităţi. La zone verzi, din totalul de 82 de activităţi, tarifele au scăzut la 73 de activităţi, în timp ce creşteri de tarife s-au înregistrat la şapte activităţi – datorate includerii valorii materialelor, în vechile tarife nefiind inclus acest lucru”, a spus primarul.

Potrivit sursei citate, şi la ecarisaj s-a practicat, de fapt, o reducere a tarifelor, ajungându-se la o medie a celor două tarife: cel perceput pentru capturarea câinilor bolnavi şi cel perceput pentru capturarea exemplarelor sănătoase. Ca urmare, Radu Căpîlnaşiu pune declaraţiile acide făcute de consilierul local Adrian Margin pe seama precampaniei electorale şi a lobby-ului politic.

Totuşi, în ciuda aprecierilor pozitive făcute în privinţa firmei Citadin, primarul a identificat şi o problemă a acestei societăţi şi anume modul în care este gestionată relaţia cu populaţia oraşului. „Conducerea Citadin nu se preocupă de imaginea lor şi asta este o mare problemă, mai ales că sunt subordonaţi Consiliului Local. De exemplu, în cazul lucrărilor care se desfăşoară pe strada Unirii, ele nu au fost anunţate aşa cum ar fi trebuit populaţiei. Trebuie îmbunătăţită comunicarea societăţii cu cetăţenii”, a spus Căpîlnaşiu.

În ceea ce priveşte lucrările realizate de Citadin în oraş, primarul s-a declarat mulţumit, mai ales că acestea sunt făcute „în funcţie de buget”.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »