Circa 50 de hectare vor fi reimpadurite in 2008

Magazin Salajean 18 februarie 2008 0

Circa 50 de hectare vor fi reimpadurite in 2008 Silvicultorii din judetul Salaj sunt pregatiti sa faca lucrari de reimpadurire pe circa 47 de hectare de padure in 2008. La reimpadurire vor fi folositi circa 250.000 de puieti produsi in pepinierele proprii, in principal de speciile de gorun si stejar.

Pentru acest an ne propuneam sa impadurim 47 de hectare de padure, pentru care vom folosi circa 250.000 de puieti, in principal de speciile de gorun si stejar, acestia provenind in totalitate din pepinierele proprii, a declarat joi Danut Fogos, purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Zalau – Salaj. Lucrarile vor incepe in cursul lunii martie, in functie de starea vremii, la ele sperand sa atragem, ca si in anii trecuti, elevii si membrii unor ONG-uri. Puietii sunt circa 70 la suta de stejar sau gorun, in amestec cu specii nobile, precum paltin, cires, tei, frasin, care cresc valoarea arboretelor, a adaugat Danut Fogos. Pe de alta parte, si Agentia de Protectie a Mediului se arata dispusa sa dea o mana de ajutor pentru realizarea proiectului de reimpadurire din acest an. Deocamdata nu avem nici o solicitare din partea Directiei Silvice, dar, daca ne-o vor cere, ii vom ajuta cu placere. Oricum, le trebuie si acordul nostru pentru aceasta lucrare, precizeaza Aurica Grec, director executiv al APM Salaj.

Nu in ultimul rand, pe o suprafata aproape similara, respectiv 49 de hectare, aflata in regenerare naturala, angajatii Directiei Silvice Zalau vor executa in acest an lucrari de impadurire a golurilor, precum si alte lucrari specifice de intretinere a arboretelui pana la constituirea starii de masiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »