Circa 2.300 de copii salajeni nu vor primi alocatia pe luna ianuarie

Magazin Salajean 1 februarie 2008 0

Circa 2.300 de copii salajeni nu vor primi alocatia pe luna ianuarie

Circa 2.300 de copii salajeni nu vor primi alocatia de stat pe luna ianuarie, deoarece Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj nu a reusit sa intre in timp util in posesia datelor de identificare ale acestora. Acest lucru se datoreaza faptului ca DMPS a trebuit sa preia, incepand cu 1 ianuarie, conform unor modificari legislative, plata alocatiilor de stat, pentru un numar de peste 30.000 de copii din intreg judetul, de la Inspectoratul Judetean Scolar (ISJ), respectiv Directia Generala de Protectie a Copilului (DGPC).

Tinand cont ca de la 1 ianuarie alocatiile de stat pentru copiii de pana la 18 ani sunt platite prin intermediul directiilor teritoriale de munca si protectie sociala, a trebuit sa preluam de la ISJ, respectiv DGPC, o baza de date cu circa 32.000 de copii la nivelul intregului judet. Din pacate, multi dintre acestia nu aveau adresa corecta, sau codul numeric personal era gresit. Astfel am ajuns in situatia de a nu putea plati alocatiile aferente lunii ianuarie pentru circa 2.300 de copii, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Elisabeta Matolcsi, director al DMPS Salaj.

Conform sursei citate, se spera ca pana la alocatiile din luna februarie, ce vor fi platite in martie, situatia sa se reglementeze. Deja am reusit sa gasim datele de indentificare pentru aproape 1.500 din copii din cei 2.300. Speram ca pana in martie sa avem datele tuturor. Oricum, pentru cei identificati mai tarziu, plata se poate face si retroactiv. Facem un apel catre toti cei care nu vor primi pana la finele lui februarie banii sa ni se adreseze pentru a clarifica situatia, precizeaza Elisabeta Matolcsi.

In Salaj, in luna februarie vor beneficia de alocatia de stat aferenta lunii ianuarie 43.352 de copii in vasta de pana la 18 ani. Plata alocatiilor se face, pentru ficare luna, pana in data de 25-27 a lunii urmatoare, prin mandat postal, cont curent personal sau intr-un cont de card, la alegere. Conform legislatiei, alocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti sau, in situatii deosebite, tutorelui, curatorului, persoanei careia i-a fost dat in plasament familial copilul, inclusiv asistentului maternal sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in vederea adoptiei. Dupa implinirea varstei de 14 ani, pana la 18 ani, alocatia se plateste direct titularului. Cuamtumul acestei alocatii este in prezent de 32 de lei, din luna martie urmand a fi majorat la 40 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »