Cine n-are ISO ramane fara contract cu Casa de Asigurari de Sanatate

Magazin Salajean 15 aprilie 2010 0

Cine n-are ISO ramane fara contract cu Casa de Asigurari de SanatateFurnizorii de servicii medicale paraclinice, atat cei privati, cat si spitalele, care nu detin un certificat de calitate ISO (pentru analize medicale de laborator, radiologie si ecografii) nu vor mai intra in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Dana Cordea, presedintele institutiei. Aceasta prevedere este inclusa in contractul-cadru pe anul 2010. Potrivit lui Marius Tautu, director relatii contractuale al CAS Salaj, printre unitatile sanitare care nu detin o astfel de certificare se numara, in principal, spitalele mici, dar si Spitalul Orasenesc Simleu Silvaniei, certificat numai pe partea de radiologie, ori Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, care nu s-a certificat decat pentru desfasurarea unei parti a activitatii. Indeplinesc, insa, aceasta conditie esentiala Mediserv, Biolab si Salvosan.

Pentru cei interesati de contractarea serviciilor medicale pe anul 2010, astazi este ultima zi in care acestia isi pot depune cererile si actele necesare, urmand ca in intervalul 19-23 aprilie, CAS Salaj, impreuna cu Directia de Sanatate Publica Salaj, Colegiul Medicilor, Colegiul Medicilor Dentisti, asociatiile patronale si profesionale sa negocieze clauzele contractului si aspectele ce privesc diverse obligatii, precum numarul necesar de medici ori al investigatiilor paraclinice. Astfel, din prima zi a lunii mai, toti furnizorii care indeplinesc conditiile impuse vor putea oferi serviciile medicale, a precizat Tautu. Acesta admite ca criteriile impuse in acest an sunt mai severe, insa spera ca vom ramane cu furnizori care sa ne permita sa asiguram servicii medicale fara convulsii mari. Cei care nu respecta termenul impus risca sa ramana fara finantare in acest an.

Cei doi oficiali au mai anuntat ca medicii din specialitatile clinice, recuperare-reabilitare a sanatatii si paraclinic vor desfasura activitate in relatie contractuala cu CAS Salaj numai in baza unui singur contract in ambulatoriu.

Medicii protestatari, taiati de la plata

Medicii de familie din judetul Salaj care, in prima saptamana din luna aprilie, au refuzat sa elibereze certificate, retete compensate si gratuite ori trimiteri, nu vor fi platiti de catre Casa de Asigurari pentru intervalul 1-7 aprilie, a mai spus Cordea. Pentru identificarea celor care nu au eliberat astfel de documente, la semnarea actului aditional, medicii de familie vor trebui sa faca o declaratie pe proprie raspundere, in care sa mentioneze daca au finalizat sau nu actul medical. Astfel, sustine presedintele CAS Salaj, cei care au protestat prin neeliberarea de retete si trimiteri vor fi platiti cu incepere din 8 aprilie, iar ceilalti, pentru intreaga luna.

La nivelul judetului exista 107 medici de familie, numarul celor care au protestat in primele sapte zile din aprilie urmand sa fie comunicat in urma unei centralizari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »