Cimitirul din Simleu se extinde cu sase hectare

Magazin Salajean 4 mai 2007 0

Cimitirul din Simleu se extinde cu sase hectare

Noua proiecte de hotarare au fost aprobate de consilierii locali ai orasului Simleu Silvaniei in sedinta ordinara de saptamana trecuta, alte doua proiecte fiind amanate, iar unul – retras de pe ordinea de zi. Alesii au hotarat ca strandul Cubic sa isi pastreze specificul (loc de agrement pentru copii si tineret), cu toate investitiile ce urmeaza sa fie facute aici. Concesionarul va trebui sa efectueze lucrari de remodelare a bazinului de inot, sa amenajeze terenurile de sport din cadrul complexului si sa construiasca garaje si boxe pentru carturi. Tot pentru acestea din urma vor trebui asigurate o pista si 12 locuri de parcare, in suprafata totala de aproape 1.300 de metri patrati.

Un alt proiect de hotarare care a trecut de votul consilierilor priveste inchirierea prin licitatie publica deschisa cu strigare a unor terenuri de pe strada Gheorghe Lazar, pe care urmeaza sa fie amplasate copertine pentru autoturisme. Constructiile vor fi, totusi, provizorii, pretul de pornire a licitatiei fiind de 30 de lei pe metru patrat (fara TVA).

In acelasi cadru, s-a discutat despre extinderea cimitirului orasului, pentru aceasta aprobandu-se studiul de oportunitate privind concesionarea prin licitatie a aproximativ 5.800 de metri patrati de teren pe strada Horea. Parcela respectiva a fost inregistrata in domeniul public al orasului.

Tot la capitolul suprafete de teren, pe ordinea zi a fost si un proiect de hotarare privind darea in folosinta gratuita, catre Protopopiatul Ortodox, a unei parcele de 540 de metri patrati pe strada Gheorghe Lazar, in vederea amplasarii aici a unui complex parohial. Constructia va mai trebui, insa, sa astepte, intrucat consilierii au retras proiectul, urmand sa revina asupra lui intr-o sedinta viitoare.

A mai primit unda verde Regulamentul inregistrarea si radierea autovehiculelor detinute de simleuani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »