Chioscarii zalauani au cazut in dizgratia consilierilor locali

Magazin Salajean 2 iulie 2010 0

Chioscarii zalauani au cazut in dizgratia consilierilor locali11 proprietari de chioscuri situate pe Bulevardul Mihai Viteazul si pe strada Simion Barnutiu vor fi nevoiti sa-si faca bagajele de pe domeniul public, dupa ce consilierii locali au refuzat sa le prelungeasca contractele de inchiriere a terenurilor in cauza pana la finele anului in curs. Potrivit unei hotarari de Consiliu Local din decembrie 2009, contractul dintre cele doua parti a expirat ieri, chioscarii avand la dispozitie cel mult cinci zile pentru a-si ridica chioscurile din zonele respective. In caz contrar, domeniul public va fi eliberat de aceste contructii de catre lucratorii Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public, pe cheltuiala chiriasilor.

Oamenii au invocat faptul ca fara prelungirea contractelor pe care le au cu municipalitatea, 50 de persoane vor ramane fara un loc de munca, fapt ce va avea repercusiuni nu numai asupra familiilor acestora, ci si asupra bugetului local.

Consilierii locali nu s-au sensibilizat, astfel ca solicitarea celor 11 agenti economici nu a fost aprobata. Doar cinci membri ai Consiliului Local Zalau au votat pentru, unul s-a impotrivit, iar 13 au preferat sa se abtina. Daca am fi de acord cu cererea aceasta, am incuraja, practic, presiunile si am prelungi incalcarea hotararii CL. Ba mai mult, nu ar fi corect fata de alti proprietari de chioscuri care s-au conformat deciziei si au eliberat domeniul public, a declarat consilierul Simona Trif.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »