Chiesdul sub ape

Magazin Salajean 12 noiembrie 2010 0

Chiesdul sub ape

Ca urmare a precipitatiilor torentiale cazute in cursul zilei de miercuri, fenomen care a determinat revarsarea paraului Chiesd, dar si scurgeri de ape de pe versantii din zona, au fost inundate 25 de gospodarii (beciuri, curti), doua obiective socio-economice (magazine ABC) si 10 hectare de teren agricol. Totodata, au fost colmatate doua podete si 25 de fantani. De asemenea, in localitatea Sighetu Silvaniei au fost inundate doua gospodarii. Pentru a monitoriza la fata locului efectele inundatiilor produse in localitate, prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a fost prezent, in seara zilei de miercuri, la Chiesd.

Masurile intreprinse pe plan local au vizat convocarea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Chiesd, avertizarea populatiei si interventia Serviciului Voluntar de Urgenta Chiesd in scopul evacuarii apei din beciuri si decolmatarea fantanilor. De mentionat ca nu a fost solicitata interventia structurilor profesioniste ISU Salaj.

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, inundarea repetata a comunei Chiesd, chiar si in cazul caderii unor cantitati mici de precipitatii, impune luarea unor masuri urgente pentru evitarea aparitiei unor astfel de situatii. Referindu-se la acest aspect, primarul comunei Chiesd, Ioan Catana, a precizat ca administratia locala a intocmit un studiu de prefezabilitate pentru realizarea a doua poldere pentru retentia apei, in amonte de localitatea Chiesd, pe vaile Chiesd si Sighet.

Valoarea estimata a investitiei este de circa 24 de milioane de lei, primarul comunei cerand sprijin prefectului Vegh Alexandru, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in vederea gasirii unor surse de finantare.

Mai mult, prefectului i-a fost prezentata si situatia dificila a unei portiuni a drumului judetean 108 F, distrus partial din cauza unor alunecari de teren.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »