CFR disponibilizeaza zeci de salajeni

Magazin Salajean 3 martie 2010 0

CFR disponibilizeaza zeci de salajeni

Concedierile pe care SNCFR Marfa SA le-a anuntat, la nivel national, la finalul lunii ianuarie, sunt puse in aceste zile in practica, 46 de salajeni urmand sa isi piarda locurile de munca. Vestea este si mai proasta, dat fiind ca situatia financiara a CFR este atat de grea, incat se pare ca alte concedieri vor urma la finalul lunii aprilie.

Randul somerilor salajeni va fi ingrosat, in aceste zile, de cele 46 de persoane care vor ramane fara serviciu, in urma disponibilizarilor puse in practica de CFR Marfa. Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Constantin Sarca, ne-a declarat ca din totalul angajatilor care vor fi disponibilizati, 43 sunt incadrati la Regionala CFR Cluj, doi sunt la Regionala CFR Constanta, iar unul la Regionala CFR Maramures. Angajatii vor fi trecuti in somaj in aceste zile, intrucat se implineste termenul de 30 de zile care e necesar sa fie respectat in cazul concedierilor colective, a declarat Constantin Sarca.

Potrivit acestuia, disponibilizarile vor fi facute din randul economistilor, al sefilor-manevra, al mecanicilor, al casierilor CF, al lacatusilor si al magazionerilor.

AJOFM Salaj a facut toate demersurile necesare pentru ca persoanele concediate sa fie inregistrate in baza de date pentru a beneficia de indemnizatia de somaj. Persoanele concediate vor primi la plecare doua salarii nete pe tara si venituri de completare pana la media salariului net pe ultimele trei luni, dar nu mai mult de 1.350 lei.

Numai ca lantul reducerilor de personal din cadrul CFR nu se opreste aici. Situatia financiara dezechilibrata i-a facut pe reprezentantii CFR Calatori sa anunte si ei ca renunta la angajati, cel mai probabil la finalul lunii aprilie. Directorul AJOFM Salaj ne-a declarat ca pentru Regionala CFR Cluj se estimeaza concedierea a 13 persoane, din care doua, trei persoane sunt din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »