Cetateanul, principala victima a grevei din primarii

Magazin Salajean 2 iunie 2010 0

Cetateanul, principala victima a grevei din primariiGreva functionarilor din primarii loveste cu precadere in cetateanul de rand, care este pus in imposibilitatea de a-si ridica actul de identitate, de a se casatori ori de a-si plati taxele, impozitele locale ori amenzile. Iar pentru restantierii la plata obligatiilor catre bugetul local, penalitatile de intarziere se inmultesc cu fiecare zi de greva.

Si societatile comerciale s-au vazut nevoite sa suporte efectele protestului celor din primarie, in conditiile in care acestea nu au putut intra in posesia certificatului de atestare fiscala, un document esential pentru participarea la licitatii, spre exemplu. Autoritatile locale ridica neputincioase din umeri. Liderii sindicali sustin ca asta este situatia si dau asigurari ca angajatii din administratia publica se mentin pe pozitii pana ce Guvernul va renunta la masurile inumane intreprinse, respectiv la reducerea drastica a veniturilor salariale si iminentele disponibilizari.

Totusi, in unele primarii din tara, bugetarii au decis sa o lase mai moale. La Cluj-Napoca, spre exemplu, sindicalistii au cazut de acord cu primarul ca Directia de Taxe si Impozite sa functioneze in proportie de 30 la suta, pentru ca este important sa se realizeze venituri. La Zalau, sustine liderul Sindicatului Civitas, Gheorghe Morar, de astazi se elibereaza certificate de nastere, iar de joi, se vor oficia si casatorii. Atat. Toate celelalte birouri raman inchise. Pe termen nelimitat.

La nivelul judetului Salaj au intrat in greva generala lucratorii din primariile Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou, precum si cei din 18 administratii de comune. Lor li s-au alaturat angajatii de la Consiliul Judetean Salaj si cei de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »