Cersetorii, in atentia politistilor

Magazin Salajean 5 octombrie 2010 0

Cersetorii, in atentia politistilor

Cersetorii din municipiu si orasul Simleu Silvaniei au fost atentionati, duminica, de oamenii legii, ca aceasta meserie nu este tocmai inscrisa in reglementarile legale. Actiunea a fost organizata de catre politistii de siguranta publica din cadrul Politiei Municipiului Zalau si ai Politiei Oras Simleu Silvaniei, impreuna cu cadre ale Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, si a vizat problematica persoanelor care apeleaza frecvent la mila publicului. In majoritatea timpu-lui, cersetorii se aseaza in fata bisericilor, pe la colturile strazilor sau la intrarea in magazine, unde intind mana pentru putina mila din partea cetatenilor.

Astfel ca politistii salajeni ii urmaresc cu atentie, incercand prin activitati preventive, dar si prin actiuni de combatere, sa gestioneze acest fenomen asa incat cetateanul sa se simta in permanenta in siguranta, membru al unei societati bazate pe adevaratele valori sociale. O astfel de actiune preventiva a avut loc in data de 3 octombrie 2010, intre orele 10-12, la nivelul orasului Simleu Silvaniei si in municipiu, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea.

Potrivit sursei citate, cadrele Biroului Analiza si Prevenire a Criminalitatii IPJ Salaj au purtat discutii cu cersetorii depistati, prezentandu-le consecintele juri-dice pe care le pot avea faptele lor, dar si riscurile la care se expun practicand cersetoria.

De asemenea, in cadrul actiunii preventive, politistii au atras atentia cetatenilor sa nu incurajeze cersetoria. Persoanele care ofera bani celor care cersesc au fost sfatuite de catre politisti sa analizeze adevarata dimensiune a fenomenului cersetoriei, sa constientizeze faptul ca, in realitate, nu ajuta un om ci intretin un flagel al societatii, o lume si o stare care se situeaza in afara legalitatii si care contribuie la degradarea sentimentului de siguranta civica, a declarat purtatorul de cuvant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »