Cersetorii, galagiosii si mizerabilii – in topul amenzilor Politiei Comunitare

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

Cersetorii, galagiosii si mizerabilii - in topul amenzilor Politiei Comunitare

Aproape 60 de sanctiuni contraventionale au aplicat agentii comunitari zalauani in actiunile specifice desfasurate, in ultima saptamana, in municipiu. Dintre acestea, majoritatea au fost scrise pe numele cersetorilor, celor care au asculat muzica la intensitate prea mare si celor care nu au pastrat curatenia orasului. Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, in perioada 10-17 iunie, agentii comunitari au constatat 59 de fapte contraventionale pentru care au aplicat 33 de amenzi si 26 de avertismente.

Cate 13 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare, pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca si tot atatea persoanelor care au aruncat resturi de tigari, coji de seminte sau ambalaje pe domeniul public. Totodata, opt persoane s-au ales cu sanctiuni pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise, iar alte sase din cauza ca au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, a declarat Lucian Trif. N-au fost scutiti de amenzi si sanctiuni nici cetatenii care au folosit echipamentele de joaca din parcurile municipiului, avand varsta mai mare decat cea aprobata in Regulamentul de functionare si nici cei care au consumat bauturi alcoolice pe strada. Valoarea amenzilor a insumat 6.500 de lei.

Activitatea agentilor comunitari s-a intetit in ultima perioada, acestia fiind solicitati, in intervalul mentionat la aproape 50 de sesizari ale cetatenilor. Dintre acestea, 29 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »